Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Vodafone’un patent gururu

Düzenleyen:
Vodafone’un patent gururu

Ekonomi Haberleri

Türk Patent Ödülleri’nde "en iyi çıkış yapan ikinci firma" olan Vodafone Teknoloji, aynı zamanda "78 patent başvurusu" ile ilk beşe girmeyi de başardı

Türkiye’nin Dijital Dönüşümü’ne liderlik etmeyi hedefleyen Vodafone; Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Türk Patent Enstitüsü (TPE) tarafından, bu yıl Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla beşincisi düzenlenen Türk Patent Ödülleri’nde iki ödül birden aldı. Vodafone Türkiye çatısı altında "OKSİJEN" adıyla faaliyet gösteren Vodafone Teknoloji, "Patent" kategorisinde "en iyi çıkış yapan ikinci firma" seçildi ve 2015 yılında gerçekleştirdiği 78 patent başvurusuyla "Türkiye’de en fazla patent başvurusu yapan beşinci şirket" oldu. Türkiye’de yenilikçi mobil ve sabit iletişim teknolojileri geliştirmeye devam ettiklerini belirten Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Süel, "Yeni fikirlere ve inovatif bakış açısına verdiğimiz önemin bir göstergesi olarak, yeni buluşları destekliyoruz. Vodafone Türkiye’ye ait patent başvurularını her yıl çoğaltıyoruz. Vodafone Teknoloji’nin buluşlarıyla 2015 yılında 78 patent başvurusunda bulunarak kendi rekorumuzu kırdık ve Türkiye’nin dijitalleşmesine önemli katkı sağladık. Bu çabamızın, ülkemizin en önemli kurumları tarafından ödüle layık görülmesinden mutluluk duyuyoruz" diye konuştu. Vodafone Teknoloji’nin patent başvurusu yaptığı kategoriler arasında lokasyon tabanlı servisler, mesajlaşma, makinelerarası iletişim, bulut bilişim, mobil finansal servisler, mobil şebekeler, bireysel ve kurumsal mobil uygulamalar yer alıyor.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...