Bakan Ünal: 'Türk turizmine en büyük zararı Hollande verdi'

Düzenleyen:
Bakan Ünal: 'Türk turizmine en büyük zararı Hollande verdi'

Ekonomi Haberleri

Kültür ve Turizm Bakanı Ünal, Fransa Cumhurbaşkanı Hollande'ın "Türkiye ile Rusya arasında savaş çıkabilir" açıklamasının turizme büyük zarar verdiğini söyledi

Nuri ELİBOL ANKARA
Türkiye ile Rusya arasında yaşanan uçak düşürme krizi ve ardından Rus turist sayısının yüzde 51'e varan oranda azalmasında en büyük etkinin Fransa Cumhurbaşkanı Hollande'ın sözleri olduğu belirtildi. Turizmin içinde bulunduğu durum ve önümüzdeki döneme ilişkin çalışmalar hakkında gazetemize açıklamalarda bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, "Rusya-Türkiye arasında ilişkilerin toparlanacağına dair beklentiniz var mı?" sorumuz üzerine, şunları söyledi: "Bize turizmde en büyük zararı Fransa Cumhurbaşkanı Hollande verdi. Geçtiğimiz günlerde Fransız Büyükelçisine de söyledim. Çünkü Hollande, turistler tam rezervasyon dönemindeyken 'Türkiye ile Rusya arasında savaş çıkabilir' diye bir açıklama yaptı. Ardından rezervasyonlarda keskin bir düşüş yaşandı. Rusya ile ne olacağı, tamamen Dışişleri Bakanlığı'nın yürüttüğü bir konu."
Turizmdeki düşüşün sadece Türkiye'nin problemi olmadığını, Paris'e giden turist sayısının da terör saldırıları sebebiyle etkilendiğini Fransız Büyükelçisinden öğrendiğini söyleyen Bakan Ünal, "Yani şu anda terör sorunu, önümüzde küresel bir sorun olarak duruyor. Terör sorununu sadece Türkiye’ye has bir sorun olarak görmek Türkiye’ye haksızlık olur" dedi.
TEK PAZAR BAĞIMLILIĞI YANLIŞTI
Antalyalı turizmcilerin sadece bir pazara bağımlı hale gelmesinin yanlışlığını hep savunduğunu dile getiren Bakan Mahir Ünal, "Çalışmalarımız ürün ve pazar çeşitlendirme temelinde sürüyor. Ciddi bir mesafe aldık. 2-3 yıl sonrası için çok ciddi hazırlıklar yapıyoruz. Bu sıkıntılar geçecek ama o zaman ürün çeşitliliğini sağlamış, tanıtım stratejisini çok ciddi olarak planlamış bir ülke olarak bu bağımlılıktan da kurtulmuş olacağız" diye konuştu. Ünal, İsrail ve İran'dan bu sene özellikle turist sayısında ciddi artış beklediklerini, Sultanahmet saldırısı sonrası Almanya'dan gelen turist sayısının olumsuz etkilendiğini ifade etti.

Muhalefet lideri böyle laf eder mi?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Türkiye bombaların patladığı bir ülke, turist gelir mi" açıklaması hakkında da Bakan Mahir Ünal şunları söyledi:
"Biz Türkiye'nin güvenli ülke algısını pekiştirmeye çalışırken, içeride bazı siyasetçiler ve basın-yayın organları Türkiye'nin güvenli bir ülke olmadığını söyler mi? Bu iyi niyet midir? Belçika’da, Fransa’da bombalar patlıyor ama onlar "Güvenli ülke değiliz" der mi? Berlin'deki fuarda bir Alman tur operatörü dedi ki, "Şu anda bulunduğumuz yer ne kadar güvenliyse, İstanbul da o kadar güvenli. Nerede terör saldırısı olacağını bilemezsiniz."

Bakan Ünal: 'Türk turizmine en büyük zararı Hollande verdi'

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...