'Yüksek teknoloji ile ihracatı artıracağız'

Düzenleyen:
'Yüksek teknoloji ile ihracatı artıracağız'

Ekonomi Haberleri

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, "Bundan sonraki süreç içerisinde biz yüksek teknolojili ürünlerin ihracatına daha fazla yoğunlaşacağız ve rakamların arttığını göreceğiz" dedi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Delegeler Buluşması'na katılan Elitaş, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi tarafından karşılandı. Elitaş, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin bütün olumsuzluklara rağmen büyümeye devam ettiğini söyledi. Elitaş, şöyle devam etti: "Dünya Ticaret Örgütü'nün 2015 yılı verilerine göre, dünya ticaret hacmi yüzde 13.5 daraldı. Türkiye ihracatının bu dönem içerisinde normal şartlar altında dünyayla paralel gitmesi gerekirdi. Ama iyi bir performans göstererek, ihracat sadece yüzde 8.7 daraldı. 157 milyar dolardan 143.9 milyar dolar düştü. Bu, Türkiye'nin ekonomisinin, ihracatçısının performansının iyi olduğunun en iyi göstergesi."

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...