Kadın istihdamı 6 yılda yüzde 60 arttı

Düzenleyen: / Kaynak: Sabah
Kadın istihdamı 6 yılda yüzde 60 arttı

Ekonomi Haberleri  / Sabah

Kadınların işgücüne katılımında rekor kırıldı. Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, “Kadınsız kalkınma olmaz” derken kadın istihdamı son 6 yılda yaklaşık yüzde 60 artarak 4 milyonu geçti

Hükümet, istihdam, yatırım, üretim, sosyal politikalarında kadınlara pozitif ayırımcılık yaparken, işgücüne katılımda da rekor kırıldı. Kadın istihdamı son 6 yılda yaklaşık yüzde 60 artarak 4 milyonu geçti. Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "kadınsız kalkınma olmaz" derken, üniversite mezunu kadınların istihdamında da yüzde 70 artış olduğunu söyledi. Bakan Yılmaz, "İstikrarlı bir işgücü piyasası oluştu. İstihdamın kalitesi de arttı. Kapsayıcı kalkınma modeli ile kadınlarımızın işgücüne katılımında da önemli destekler verildi" diye konuştu. Kalkınma Bakanlığı koordinasyonunda yürütülen AB projeleri kapsamında da istihdam-girişimcilik merkezlerinde kadınlar eğitilerek, proje iştirakçisi firmalarda istihdamları sağlanıyor. Girişimcilik Merkezi Projesi ile de belediyelerde kadın istihdam ve girişimcilik merkezleri kuruluyor. Türkiye İş Kurumu'nun aktif iş gücü programlarına katılan kadınlara cep harçlığı da veriliyor.

İNSANA YARAŞIR İŞ FIRSATI
 Kalkınma Bakanı Yılmaz, gelecek beş yıllık dönemde tüm kesimlere insana yaraşır iş fırsatları sunulduğunu belirterek, "Toplumsal cinsiyet eşitliği ile iş sağlığı, güvenliği şartları iyileştiriliyor" dedi. Türkiye'nin etrafındaki jeopolitik risklere karşın yüzde 4 büyüme sağladığını anımsatan Yılmaz, "Türkiye Avrupa'ya göre çok daha iyi bir performans ortaya koydu. En fazla başarı istihdamda yaşandı, 6 yılda 6 milyon istihdam oluşturduk. Üniversite mezunu kadında istihdama katılım yüzde 70 arttı. Esnek çalışma büyümeye çok daha büyük katkı sunacak" yorumunu yaptı. Bakan Cevdet Yılmaz, GAP Bölgesi'nde 2008'de yüzde 30.1 olan istihdam oranının 2015'te yüzde 35.2'ye yükseldiğini kaydetti.

YÜZDE 25'İ BİR YILDA İŞE YERLEŞECEK
 Avrupa Birliği'ne üye ülkelerde son 6 yılda istihdam oranı azalırken, Türkiye'de reformlarla 4 puan artış sağlandı. Sosyal yardım alanlardan çalışabilir olanlara iş danışmanlığı hizmeti verilirken, bunların yüzde 25'i de bir yıl içinde işe yerleştirilecek. KOBİ'lerle üç yılda üç milyon gence istihdam oluşturulması için teşvikler güncelleniyor.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Sabah
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...