ABD’de açılacak kuluçka merkezini destekleyecek

Düzenleyen:
ABD’de açılacak kuluçka  merkezini destekleyecek

Ekonomi Haberleri

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Başkanı Recep Biçer, bu yıl başında ABD'de açılacak 3 kuluçka merkezini destekleme kararı aldıklarını belirterek, yaptıkları çağrıya 5 başvuru geldiğini bildirdi.

Başvurulardan dördünün konsorsiyum şeklinde yapılmasının sevindirici olduğunu dile getiren Biçer, şöyle konuştu: “Bu çalışmayla, katma değeri yüksek ürünler üretmeye çalışan girişimcileri yurt dışına taşımayı, pazar bulmalarını sağlamayı ve finansörlerle tanışmalarına olanak sağlamayı amaçlıyoruz. Başvurulardan 3’ü Silikon Vadisi, diğerleri ise New York ve Boston için yapıldı. Bu merkezlerde Türkiye'den götürülecek girişimcilerin ürünlerinin dünyaya açılması sağlanacak. Bu şekilde Türkiye için güzel bir ekosistemi oluşturacağımızı düşünüyoruz. Bu konuda ciddi beklentilerimiz, desteklerimiz var. KOBİ'lerimizin de bunlardan daha fazla istifade etmelerini bekliyoruz.”
DOLANDIRICILARA DİKKAT
Biçer, girişimci ve KOBİ'leri, KOSGEB adı kullanılarak yapılan dolandırıcılık olaylarına karşı uyardı. Kurumun kimseyi cep telefonundan aramadığını vurgulayan Biçer, "Eğer 800'lü numaralardan ya da cep telefonundan aranıyorsanız, bilin ki KOSGEB tarafından aranmıyorsunuz. Çünkü biz bu şekilde iletişim kurmuyoruz. Bu şekilde arayanlara inanmayın. Bizim bir çağrı merkezimiz var, oradan her türlü bilgi alınabilir” dedi.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...