İran’la ticaret hacmi 100 milyar dolar olur

Düzenleyen:
İran’la ticaret hacmi 100 milyar dolar olur

Ekonomi Haberleri

70 kişilik heyetle İran'a çıkarma yapan ve bakanlarla görüşen İSO Başkanı Bahçıvan, "İki ülkenin iş birliği artacak. Dünyaya örnek bir büyüme gösterebiliriz" dedi

İstanbul Sanayi Odası (İSO), tarihinin ilk yurt dışı heyet ziyaretini İran’a düzenledi. İş birliği fırsatlarını değerlendirmek için 70 kişilik heyetle başkent Tahran’a giden İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, İranlı bakanlar Dr. Mahmoud Vaezi ve Reza Nematzadeh ile özel toplantı gerçekleştirdi. Türk firmaları da 202 İranlı firma ile ikili görüşmeler yaptı. Bahçıvan, “İranlı bakanlarla iki ülke iş dünyasının iş birliği yapması konusunda fikir birliği oluşturduk. Türkiye-İran modeli ile dünyaya örnek bir büyüme gösterebiliriz. Bu kapsamda bankaların reel sektörle ortak bir arayış içinde olması ve ölçülü risk alması önem taşıyor. Gümrüklerde de yüksek geçiş ücreti, ulaşım yetersizliği, yüksek doğalgaz fiyatları gibi problemler çözüldüğünde, iki ülke dış ticareti 100 milyar doları bulabilir" dedi. İran'ın Türkiye ile Ekonomik İlişkilerden Sorumlu Teknoloji ve İletişim Bakanı Dr. Mahmoud Vaezi de, "Ambargo sonrası ilişkileri geliştirmek ve ihtiyaçlarımızı temin etmek istediğimiz ilk ülke Türkiye. Atılacak her adımın önünü açmak için elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...