Fed başkanlarından faiz açıklaması

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Fed başkanlarından faiz açıklaması

Ekonomi Haberleri  / AA

ABD Merkez Bankası San Francisco Şubesi Başkanı Williams, ülke ekonomisinin beklenen iyileşmeyi göstermesi halinde haziranda faiz artırımını destekleyeceğini söyledi.

ABD Merkez Bankası (Fed) San Francisco Şubesi Başkanı John Williams, ülke ekonomisinin beklenen iyileşmeyi göstermesi halinde haziranda faiz artırımını destekleyeceğini söyledi.

Williams, Bloomberg Radyosuna verdiği mülakatta ABD ekonomisine ve para politikasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Büyümenin ve enflasyonun yüzde 2 hedefine yaklaşması ve güçlü istihdamın artışının devam etmesi durumunda haziranda faiz artışına gidilmesinin uygun olacağını belirten Williams, buna karşın, gelecek verilerin fikrini değiştirebileceğini vurguladı.

San Francisco Fed Başkanı Williams, Fed'in ekonominin beklenenden daha zayıf bir performans göstermesi durumunda beklemeye devam etmesi gerekebileceğini kaydederken, faiz kararının verilere dayanacağını yineledi.

"Beklemek daha fazla dalgalanma yaşatabilir"

Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester de Florida'da düzenlenen para politikası konferansında faiz artışını ertelemenin risklerine dikkati çekti.

Mester, faiz artışına gitmek için piyasaların sakinleşmesini beklemenin daha fazla dalgalanma yaşatabileceğini dile getirdi. Mester, Fed'in para politikalarını belirleyen Federal Açık Piyasa Komitesinde (FOMC) bu yıl oy hakkı bulunan üyeler arasında yer alıyor. San Francisco Fed Başkanı Williams ise rotasyon kuralı çerçevesinde gelecek yıl oy hakkı kazanacak.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...