Denizdeki havalimanı turisti Ordu’ya çekti!

Düzenleyen:
Denizdeki havalimanı turisti Ordu’ya çekti!

Ekonomi Haberleri

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ordu-Giresun Havalimanı’nın hizmete açılmasıyla, marka otel yatırımcılarının yatırım için yer aradığını söyledi

Ordu’nun Gülyalı ilçesindeki deniz üzerine dolguyla yapılan Ordu-Giresun Havalimanı’nın 11 ay önce hizmete açılmasıyla kente ziyaretçi ilgisi de artmaya başladı. Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, havalimanının açılmasıyla birlikte ulaşımın kolaylaştığını, yerli ve yabancı ziyaretçilerin yoğun olarak ziyaret etmeye başladığı kente, marka otel yatırımcılarının da ilgi gösterdiğini söyledi. Yapılan tanıtımlarla, havalimanının hizmete girmesinin ardından geçen yıl kenti ziyaret eden turist sayısının yüzde 42 arttığını ve 490 bin'e ulaştığını belirten Vali Balkanlıoğlu, hedeflerinin 1 miyon turiste ulaşmak olduğunu söyledi. Kentteki otellerin yatak kapasitesinin 5 bin 500 civarında olduğuna işaret eden Balkanlıoğlu, Ordu-Giresun Havalimanı ile birlikte kentte konaklama kapasitesinin de her geçen gün arttığını, marka otel yatırımcılarının kente yatırım yapmaya yöneldiğini vurguladı. “Markalı ve büyük oteller Ordu’ya yatırım yapmak için yer arayışı içinde” diyen Balkanlıoğlu, şöyle konuştu: “Boztepe’ye çok güzel ve marka bir otel açılmak üzere. Ayrıca dünyaca ünlü bir marka da Ordu’da otel yapmak üzere anlaşmak için geldi. Yavaş yavaş Ordu da otel bakımından belli bir mesafeye gelecek. Kişisel kanaatime göre Arapların büyük bir bölümü yaylalarda, ormanın içerisinde, köylerde özgün tatil yapmaktan hoşlanan insanlar. Dağlarımızda pek çok ev var. Bunlar bir şirket aracılığıyla kiralanabilir, sezonluk kiraya verilebilir. Çevreyi ve doğal dokuyu bozmadan, güzelliklerimizi mahvetmeden, sürdürülebilir turizm bunu yapmaya çalışıyoruz.”

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...