HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

'Türkiye ile Bosna Hersek arasında büyük bir potansiyel var'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Türkiye ile Bosna Hersek arasında büyük bir potansiyel var'
Mehmet Şimşek, Haber

Ekonomi Haberleri  / AA

Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Türkiye ile Bosna Hersek arasındaki ticaret hacminin geliştirilmesi için büyük bir potansiyel bulunduğunu söyledi.

Şimşek, Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da bu yıl 7'ncisi düzenlenen Saraybosna İş Forumu'nun açılışında konuştu.

Türkiye'nin Bosna Hersek ile derin ve güçlü bağlantıları olduğuna işaret eden Şimşek, bu nedenle Bosna Hersek ve Balkanlar'da istikrarın Türkiye açısından çok önemli olduğunu vurguladı.

Türkiye'nin AB ülkeleriyle ticaret hacminin 16,5 milyar dolar civarında olduğuna işaret eden Şimşek, Türkiye ile Bosna Hersek arasındaki ticaretin geliştirilmesi için büyük bir potansiyelin bulunduğunu aktardı.

Şimşek, Bosna Hersek'in tüm Avrupa pazarları ve Çin yatırımları için üretim üssü olabileceğini vurgulayarak, "Bu nedenle Türkiye, Çin ve tüm Balkan ülkeleri arasında iş birliği için imkan bulunduğunu düşünüyoruz." diye konuştu.

7. Saraybosna İş Forumu

Bosna Bank International (BBI) ile İslam Kalkınma Bankası (IDB) tarafından düzenlenen ve AA'nın "Global İletişim Ortağı" olduğu 7. Saraybosna İş Forumu'nun ilk gününde, "Bölgenin ekonomik koridorlarla birbirine bağlanması" ve "Dünya ile yeni bir ekonomik ağ" başlıklı paneller düzenlenecek.

İlk gün ayrıca "China +16" Bakanlar Paneli'nde de Balkanlar'ın sahip olduğu yatırım ve pazar potansiyeli Çin heyetine anlatılacak, Çin'in bölgedeki yatırım imkanları ele alınacak.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...