Vakıfbank’ın net kârı 517 milyon TL

Vakıfbank’ın net kârı 517 milyon TL

Ekonomi Haberleri

VakıfBank, ilk çeyrekte kârını yüzde 19 artışla 516.7 milyon TL’ye çıkardı. Bankanın aktif büyüklüğü de yıllık yüzde 13 artışla 190 milyar TL oldu

Vakıfbank ilk çeyrekte geçen yıla göre yüzde 19 artışla 516.7 milyon TL net kâr elde etti. Bankanın aktif büyüklüğü yüzde 13 artışla 190 milyar TL'ye ulaştı. Nakdi kredileri yüzde 11 artışla 125 milyar TL'yi, toplam mevduatı ise yüzde 16 büyümeyle 115 milyar TL'yi aştı. Vakıfbank Genel Müdürü Halil Aydoğan, "Yılın ilk çeyreği küresel finansal piyasalardaki hareketliliğin yüksek olduğu bir dönem olmasına rağmen, kârlılıktan ödün vermeden büyümeye ve ülke ekonomisine destek olmaya devam ettik. Vakıfbank'ın yılın ilk çeyreği itibarıyla Türkiye'ye sağladığı nakdi ve gayri nakdi kredi toplamı 158 milyar TL'ye ulaştı" dedi.

KOBİ'YE DESTEK
İlk çeyrekte özellikle KOBİ kredilerinde büyüyerek reel ekonomiye destek olmaya devam ettiklerini ifade eden bankanın genel müdürü Halil Aydoğan, "Bugün tüm Türkiye'yi kapsayan 921 şubemiz ve 15 binden fazla çalışanımızla müşterilerimizin tüm ihtiyaçlarına yönelik en doğru çözümler üretmeye ve onların yanında olmaya devam ediyoruz. Bu anlayış doğrultusunda, reel ekonominin temel taşı konumunda bulunan KOBİ'lere kullandırdığımız kredileri KOBİ segmentindeki kredilerin toplam kredilerimiz içerisindeki oranı yüzde 28'e ulaştı" diye konuştu.

MEVDUATTA %16'lık GÜÇLÜ BÜYÜME
 2016 ilk çeyreğinde de mevduat tarafında istikrarlı bir şekilde pazar payı kazanımına devam ettiklerini vurgulayan Genel Müdür Aydoğan, "Toplam mevduatımız yıllık bazda yüzde 16 oranında artarak 115 milyar TL seviyesini aştı. Daha da önemlisi, bireysel mevduatımız, yüzde 23 artarak sektör ortalamasının üzerinde büyüme ile 48 milyar TL seviyesine ulaştı. Tabana yaygın ve sadakati yüksek mevduat portföyümüzdeki güçlü büyüme, kredilerdeki büyüme hedeflerimize ulaşmak açısından bize güven veriyor" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...