Orta gelir tuzağından çocuklar kurtaracak

Düzenleyen:
Orta gelir tuzağından  çocuklar kurtaracak

Ekonomi Haberleri

Eczacıbaşı Topluluğu’nun, Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) iş birliğiyle Yatılı Bölge Ortaokulları’nda (YBO) fiziksel koşulları iyileştirmek amacıyla yürüttüğü Eczacıbaşı Hijyen Projesi’nin yeni durağı bu sefer Sinop oldu.

Eda Akay SİNOP
İpek Kağıt markalarından Selpak, VitrA ve Artema’nın destekleği projeye dahil olan Sinop Boyabat Yaşar Topçu YBO öğrencileri, okullarında Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Faruk Eczacıbaşı, Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu Başkanı Atalay Gümrah ve Millî Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürü Dr. Cem Gençoğlu’nu ağırladı. Projeyi gönülden desteklediğini söyleyen Faruk Eczacıbaşı, “Türkiye olarak, eğer global trendlere ayak uydurmak ve orta gelir tuzağına düşmeden büyümek istiyorsak, her şeyden önce insan kaynağımıza yatırım yapmalıyız. Başka bir deyişle, geleceğin beşeri sermayesi olan çocuklarımıza. Çocuklarımızı bilişsel ve analitik becerilerin yanı sıra sosyal ve sanatsal beceriler ile de donatabilmeli; onların üretken, kendi kendilerine yetebilen, mutlu ve sağlıklı bireyler olmaları için gerekli ortamları oluşturabilmeliyiz. Bunu yaparken de, özellikle bölgesel fırsat eşitsizliklerinin azaltılmasına katkı sağlamalıyız” dedi.  Proje kapsamında, çocukların hijyen bilincini geliştirmek için onlara hijyen eğitimleri verildiğini de hatırlatan Eczacıbaşı, “Biz istiyoruz ki, çocuklarımız başka dertleri olmadan, çocukluklarının keyfini çıkararak büyüyebilsin; eğitimlerine, bilime, spora, sanata odaklanabilsin” ifadelerini kullandı.

Hedef 60 okul

 Eczacıbaşı Hijyen Projesi kapsamında, 2020 yılına kadar toplam 60 YBO’nun yenilenmesi hedefleniyor. Proje için ayrılan bütçe ise 30 milyon TL.  2007-2015 yılları arasında 29 ilde yaklaşık 17.200 öğrencisi bulunan 36 okulda gerçekleştirilen projenin yenileme çalışmaları kapsamında toplam 139.310 m2 karo, 54.937 parça ürün temin edildi.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...