Eğitime 2 milyar TL’lik doping geliyor

Düzenleyen: / Kaynak: Sabah
Eğitime 2 milyar TL’lik doping geliyor

Ekonomi Haberleri  / Sabah

Milli Eğitim Bakanlığı, dershanelerin özel okula dönüşüm sürecinde başlattığı özel okul teşviklerine devam edecek.

2016-2017 eğitim öğretim yılında eğitim sektörüne devlet 2 milyar lira teşvik verecek. Böylece hem velileri dershaneye para ödemekten kurtaracak hem de daha çok öğrenci özel okulda eğitim imkânı bulacak. Teşvikle özel okulların kalitesinin de artırılması hedefleniyor.

4 MİLYON ÖĞRENCİYE KURS
 Bakanlık okullar ve halk eğitim merkezlerinde açılan ücretsiz destekleme ve yetiştirme kursları için bu yıl 723 milyon 840 bin lira kaynak harcayacak. Bu kaynak kurslarda görev alan 200 bin öğretmen ve kurs ihtiyaçları için kullanacak. 22 bin eğitim kurumunda açılan kurslarda 4 milyon 300 bin öğrenci eğitim alıyor. 2016-2017 eğitim yılı için özel okullara da toplamda 1 milyar 37 milyon lira teşvik verilecek. Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) faaliyette bulunan Mesleki Teknik Anadolu Liseleri'ndeki öğrencilere yönelik destek veren bakanlık, bunun için 80 milyon lira harcama yapacak. Ayrıca bu okullardaki öğrenci sayısını da 2017'de 16 bine çıkaracak.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Sabah
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...