Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İller Bankası bu yıl 8 milyar TL yatırım yapacak

Düzenleyen:
İller Bankası bu yıl 8 milyar TL yatırım yapacak

Ekonomi Haberleri

İller Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Feramuz Üstün, 2016 yılı için toplam 7 milyar 976 milyon liralık yatırım yapmayı planladıklarını bildirdi.

Banka sermayesinin 18 milyar lira, Nisan 2016 itibarıyla ödenmiş sermayesinin 10,9 milyar lira olduğunu belirten Üstün, 2015 yılında yerel yönetimlere yaklaşık 7 milyar 145 milyon lira kredi tahsis edildiğini söyledi. Ayrıca 277 milyon lirası banka kârından olmak üzere, genel bütçeden projeler için 645 milyon lira hibe kaynak aktarıldığını ifade eden Üstün, İller Bankası olarak bu yılki hedeflerine ilişkin şunları kaydetti: “2016 içinde banka öz kaynaklarımızdan 6 milyar lira kredi verilmesi, 239 milyon lira bankamız kârından olmak üzere toplam 899 milyon hibe ödenmesi, 837 milyon lira dış kaynaklı kredi kullandırılması, kaynak geliştirme faaliyetlerimiz için de 250 milyon lira yatırım ile toplam 7 milyar 976 milyon liralık yatırım yapılmasını planlıyoruz.”

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...