'Kamunun faydalarını akıllı şehir artıracak'

Düzenleyen:
'Kamunun faydalarını akıllı şehir artıracak'

Ekonomi Haberleri

Akıllı şehir uygulamalarının önemine değinen Net İletişim Genel Müdürü Adil Zafer Müftüoğlu, “Bu konseptle vatandaşlar kamunun sunduğu çok önemli yeni teknolojik uygulamalardan yararlanabiliyor” dedi.

Osman ÇOBANOĞLU

Akıllı şehir kavramının hızla ülke genelinde hayat bulmasıyla kablosuz erişim teknolojilerine talep de artmaya devam ediyor. Kablosuz erişim teknolojisi alanında faaliyet gösteren Net İletişim’in Genel Müdürü Adil Zafer Müftüoğlu, Türkiye’nin hemen hemen her şehrinde çalışmalarının olduğunu belirterek, söz konusu sistemlere büyük bir talep olduğunu söyledi. Kablosuz erişim teknolojileriyle vatandaşa çağdaş uygulamalar getirdiklerini ifade eden Müftüoğlu, “MOBESE sistemleri gibi güvenlik uygulamalarını hayata geçiriyoruz. Şimdi Kent Güvenlik Sistemleri diye bir kavram çıktı. Yine bu sistemlerde de kablosuz erişim altyapıları kullanılıyor” dedi. “Uzun yıllardır sektörün içinde ve sektörün lider firmasıyız” diyen Müftüoğlu, şöyle devam etti: “Hemen hemen İstanbul’un tüm belediyeleri, Atatürk Havalimanı'nda TGS kuruluşu, pek çok önemli limanlar ve birçok irili ufaklı belediyeler referanslarımız içinde yer alıyor. Bizim sistemlerimiz kullanılarak yapılan uygulamalar arasında, belediyelerin vatandaşların ücretsiz kullanımına sunduğu açık hava internet servisleri, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün MOBESE uygulamaları gibi örnekler verebilirim. Çeşitli şehirlerde MOBESE sistemlerinin altyapılarını kurduk. Bunlar ve birçok uygulamayı daha Türkiye’de kurmuş ve hayata geçirmiş durumdayız.”

Akıllı şehir konseptinin çağın en önemli uygulamalarından bir tanesi olduğuna işaret eden Adil Zafer Müftüoğlu, “Çünkü bu konsept sayesinde vatandaşlar kamunun sunduğu çok önemli yeni teknolojik uygulamalardan yararlanabiliyorlar. Akıllı şehirlerin meydana çıkmasında kullanılan uygulamaların altyapılarında yine kablosuz erişim altyapıları rol oynuyor. Mesela akıllı trafik lambaları, akıllı duraklar, akıllı çöp toplama gibi onlarca örnek verebiliriz. Yenileri de geliyor. Tüm bu uygulamalarda kullanılan yazılım ve donanımlar var. Bir de bütün bu yazılım ve donanımların, üzerinden gittiği bir altyapı sistemi var. Bu da kablolu veya kablosuz oluyor. Kablosuz olunca hem çok esnek şekilde bunları koyabiliyor hem de istediğiniz zaman yerlerini değiştirebiliyorsunuz. Herhangi bir olası sorun olduğunda da son derece hızlı müdahale edip sorunun giderilmesini sağlayabiliyorsunuz. Dolayısıyla akıllı şehirlerin uygulamalarında kablosuz erişim sistemleri olmazsa olmaz uygulama oluyor” ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...