3'üncü havalimanına Türk mermeri mührü

Düzenleyen:
3'üncü havalimanına Türk mermeri mührü

Ekonomi Haberleri

Yaklaşık 1.5 milyon metrekarelik alana kurulan 3'üncü havalimanında, hem zamandan kazanmak hem yerli oranını artırmak için Türk mermeri tercih edilecek.

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kahyaoğlu'nun "3. havalimanında yüzde 100 Türk doğal taşı kullanılsın" önerisi yankı buldu. Tamamlandığında Avrupa’nın en büyük havalimanı olma özelliğini taşıyacak 3. Havalimanında, yerli taşların kullanılması konusunda ilk adım atıldı. 150 yerli mermer üreticisi ile Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) binasında bir araya gelen İstanbul Grand Airport’un (İGA) yetkilileri, 350 çeşit taşı tek tek inceledi. İGA Dizayn Direktörü Taner Arslan, havalimanında yerli mermer kullanmayı düşündüklerini söyledi. Arslan, "Terminal, toplamda 1 milyon 300 bin metrekare. Böyle büyük bir projede zaman, kalite ve malzemelerin temini çok önemli. Zeminde granit veya porselen seramik düşünüyoruz. Trafiğin daha az olduğu yerlerde de mermer kullanabiliriz. Terminal binasının dışında 85 tane binamız var. Bu binalarda doğal taş kullanmak istiyoruz. Genelde mermer ağırlıklı alanlar düşünüyoruz" diye konuştu. İGA’nın CEO Danışmanı İrfan Gündüz de, "yerli kaynaklar ve firmalarla devam etmek istiyoruz. Çünkü zamanla yaşıyoruz. Hız, bizim için çok önemli” dedi. Ali Kahyaoğlu ise, 3. Havalimanının Türkiye’nin millî projesi olduğuna dikkat çekerek, bu projede yerli kaynakların kullanılmasının hem ülke ekonomisi hem de tanıtımı için büyük önem taşıdığını söyledi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...