20 bin tekneye 'temiz deniz' için Mavi Kart verildi

Düzenleyen:
20 bin tekneye 'temiz deniz' için Mavi Kart verildi

Ekonomi Haberleri

Turizm amaçlı kullanılan teknelerin atıklarının denize bırakılmaması ve bir uygulama dahilinde toplanması için hayata geçirilen "Mavi Kart Sistemi", ülke geneline yayılıyor.

Ataköy Marina'da düzenlenen törende konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, "2011'den bugüne kıyılarımızda bulunan 55 adet marinanın 47'sinde Mavi Kart sistemini başarıyla kurduk. Yerli ve yabancı bayraklı toplam 20 bin tekneye Mavi Kart verdik. Mavi Kart uygulamamız, deniz kirliliği ile mücadelemize büyük ivme kazandırdı. Bunun yanında, bazı teknelerimiz marinalarda değil koylarda geceliyorlar. Atıklarını da bulundukları yerde boşaltmak zorunda kalabiliyorlar. Bu talebe yönelik olarak da Muğla'da 7, İzmir'de 1, toplam 8 mobilize atık alım gemisiyle hizmet veriyoruz. İstanbul'da da 8 yat limanında bulunan atık kabul tesislerinin devreye alınmasıyla birlikte, ülkemizdeki bütün yat limanlarında Mavi Kart sistemine geçmiş olacağız" dedi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...