Egea Hatchback geliyor

Düzenleyen:
Egea Hatchback geliyor

Ekonomi Haberleri

​Bursa’daki Tofaş fabrikasında üretilerek dünya pazarına çıkan Egea ailesi genişliyor.

Ali ÇELİK

Mart ayında Cenevre’deki fuarda tanıtımı yapılan Egea Hatchback, haziran ayında vizyona çıkıyor. Başlangıçta manuel şanzımanla satışa sunulacak araç; dizelde 1.3 MultiJet 95 HP ve 1.6 MultiJet 120 HP, benzinlide ise 1.4 Fire 95 HP ve 1.4 T-Jet 120 HP seçeneklerine sahip olacak. Eylül ayında da otomatik şanzımanlı modeller seriye eklenecek. 55 bin TL ile 80 bin TL arasındaki fiyatlar ile pazara girmesi beklenen Egea Hatchback; "Easy", "Urban" ve "Lounge" olmak üzere üç farklı donanım seçeneği ile alıcılarını bekleyecek. TOFAŞ CEO’su Cengiz Eroldu, "Binek araç ihracatında yüzde 131 oranında artış kaydettik. Toplam ihracat adedi ise önceki yılın ilk çeyreğine göre yüzde 35 artarak, 43 bin adetten 58 bin adete ulaştı. Bunda Egea modeline olan yüksek talebin büyük etkisi var" dedi.

Fiat Chrysler ile Google sürücüsüz araç geliştirecek!

Fiat Chrysler Automobiles (FCA) ve Google, sürücüsüz araç geliştirmede iş birliği yapacaklarını açıkladı. Bu kapsamda Google’ın sürücüsüz araç projesi için, Chrysler Pacifica Hybrid modeli kullanılacak. Her iki firma da mühendis ekiplerinin bir kısmını, sürücüsüz Chrysler Pacifica’nın tasarım, test ve üretimini hızlandırmak için, güneydoğu Michigan’da bulunan tesiste konuşlandıracak. Fiat Chrysler Automobiles CEO’su Sergio Machionne “Otomotiv sektöründe inovasyonun hızını arttırmak amacıyla dünyanın bir numaralı teknoloji firmalarından birisiyle iş birliği kuruyoruz. Her iki firmanın deneyimi, teknoloji çözümlerinin otomotiv sektörüne aktarılması konusunda temel oluşturacak” dedi. Google Sürücüsüz Araç Projesi CEO’su John Krafcik ise, "Bu yakın iş birliği, yollarımızı daha güvenli hale getirecek. Dahası, günlük mesafeleri araç kullanamayan kişiler için erişilebilir yapacak" diye konuştu.

Egea Hatchback geliyor

SUV üstadından yeni heyecan

Qashqai, X-Trail gibi modelleriyle SUV ihtiyacı olanlara zengin seçenek sunan Nissan; şimdi de "Kicks" adını vereceği yeni SUV modeli ile pazara renk katmayı hedefliyor. Gerek ön ızgarası, gerek LED farlarında Qashqai’den izler taşıyan Kicks modelinde, tavan ve gövde renkleri farklılık gösterebiliyor. Konforlu bir iç mekan algısı yansıtan otomobil, 7 inç büyüklüğündeki multimedya ekranı ile bunu tamamlıyor. Meksika fabrikasında üretilecek araç için Nissan, 192 milyon dolar yatırım hedefliyor. Önce Latin Amerika pazarında satışa sunulacak olan yeni SUV, ardından 80’den fazla ülkeye ulaşacak. Bu arada Nissan 2015’te, Batı Avrupa pazarında 621 bin 910 adetlik satış gerçekleştirerek yüzde 9.4’lük bir büyüme kaydetti. Böylece tüm zamanların en yüksek büyüme oranını yakaladı. 

Egea Hatchback geliyor

Yenilenen 2008 temmuzda satışta

2013 yılında kompakt SUV pazarına güçlü bir giriş yapan Peugeot 2008, daha iddialı ve çekici bir görünüme kavuşarak yenilendi. Çamurluk korumaları, dik konumlandırılmış yeni ızgarası ve kapı çıtaları, aracın sağlamlığını vurguluyor. Kırmızı gövde rengi ise yeni 2008’in gücünü ve enerjisini simgeliyor. Yeni Peugeot 2008’de; Mirror Screen ve Apple Carplay, geri görüş kamerası, aktif şehiriçi güvenlik sistemi, otomatik park sistemi, adaptif çekiş kontrol sistemi gibi sınıfında nadir ekipmanlar bulunuyor. Türkiye’de temmuz ayında satışa sunulması planlanan Yeni Peugeot 2008; 1.2 Puretech 110 HP Tam Otomatik, 1.6 e-HDi MT ve ETG6 olmak üzere, üç farklı seçenek ile geliyor.

Egea Hatchback geliyor

En güçlü Aston Martin

Yeni Aston Martin DB11, Cenevre Otomobil Fuarı’nda görücüye çıkmasıyla birlikte yoğun ilgiyle karşılandı. Türkiye’den de rekor ön sipariş talebi alan Aston Martin DB11, 600 HP ile bugüne kadar üretilen en güçlü DB modeli oldu. 320 km’lik maksimum hıza sahip araç, 100 km sürate 3.9 saniyede ulaşıyor. DB11'de yeni çift turbolu V12 motorunun performansından yararlanmak için; şasisi, süspansiyonu, direksiyon sistemi ve elektroniği yeniden ele alındı. GT, Sport ve Sport Plus adlı çoklu dinamik sürücü modları, motor tepkisini ilerici bir anlayışla yoğunlaştırıyor. Araç; 8 vitesli otomatik ZF şanzımanı, yeni elektrikli direksiyon sistemi ve fren esnasında tork yönlendirme teknolojisiyle daha yüksek çeviklik sunuyor.

Egea Hatchback geliyor

Sıfır faizli kredi imkanı

Citroen'de mayıs ayı boyunca ticari ve binek araçlarda cazip avantajlar bulunuyor. Berlingo Maxi Panelvan ve Berlingo Combi modellerinde, 9.460 TL'ye varan indirimler ve 25 bin TL’ye 20 ay, sıfır faizli kredi imkânı sunuluyor. Ayrıca Nemo Panelvan ve Nemo Combi modellerinde, 6.500 TL'ye varan indirimler ve 20 bin TL’ye 15 ay, faizsiz finansman imkânı veriliyor. Binek araçlardan C3, C4 Cactus ve C-Elysee’de ise; 20 bin TL’ye 20 ay, sıfır faizli kredi kampanyası ve 7.500 TL’ye varan indirimler, alıcıları bekliyor.

Egea Hatchback geliyor

Avrupa'da 10 milyon üretim

Toyota’nın Avrupa üretim faaliyetleri, 10 milyon adet toplam ile yeni bir dönüm noktasına ulaştı. Bu başarının mimarları Türkiye, İngiltere, Fransa, Polonya, Rusya, Çek Cumhuriyeti ve Portekiz’deki fabrikalar, 6 otomobil ve 3 motor güç ünitesi üretimini gerçekleştiriyor. Toyota Motor Avrupa Başkanı Dr. Johan van Zyl, "Gelecek 2 yıl içerisinde Avrupa’daki üretimimizin yüzde 20 artacağını umuyoruz” dedi. Geçen yıl Toyota’nın Avrupa’daki otomobil üretimi 660 bin adet, satılan araç sayısı ise 810 bin adet olarak gerçekleşmişti.

 

 

 

 

 

 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...