İş gücü eğitimi alanların yarısı 'özel’de iş bulacak

Düzenleyen:
İş gücü eğitimi alanların yarısı 'özel’de iş bulacak

Ekonomi Haberleri

İŞKUR, eğitim programlarını başarıyla bitirenlerin yüzde 50'sini işe yerleştirecek... Özel sektörde işe girenlerin sayısı da 684 bine çıkacak...

Sinem ERCİYAS

İş Kurumu (İŞKUR), daha fazla işsizin iş bulması için atağa geçti. Önümüzdeki dönemde gerçekleştirilecek çalışmalarla hem özel sektör hem de kamuda daha fazla vatandaşın işe yerleştirilmesini sağlanacak. 2016 yılında 1 milyon işsiz vatandaşın işe yerleştirmesi için çalışmalarını artıran İŞKUR, bu kapsamda 2016 yılı sonuna kadar özel sektörde işe yerleştirilenlerin sayısını yüzde 20 artırmayı hedefliyor. 2015 yılında özel sektörde 570 bin kişiyi işe yerleştiren kurum, 2016 yılı sonunda bu sayıyı 684 bine ulaştırmayı, iş gücü eğitimi alanların da yüzde 50’sini işe yerleştirmeyi hedefliyor. 

YÜZDE 34'Ü KADIN OLACAK

Kadın istihdamını artırma çalışmaları artırılacak. Özel sektöre işe yerleştirilenlerin yüzde 34’ünü kadınların oluşturması sağlanacak. Bu çerçevede hem iş arayan hem de işverene cinsiyet eşitliliği konusunda bilinçlendirme çalışmaları yapılacak. Özel sektör tarafından kurumdan talep edilen iş gücü sayısının da artırılması hedefleniyor. Yıl sonuna kadar özel sektörden gelen işgücü talebi sayısı 1 milyon 815 bine çıkarılacak.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...