Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

YÖK'ten KKTC’deki öğrencilere kolaylık müjdesi

Düzenleyen:
YÖK'ten KKTC’deki öğrencilere kolaylık müjdesi

Ekonomi Haberleri

Ada’da okuyan öğrenci ve akademisyenler sisteme kaydedilecek. Biletlerde indirim sağlanacak ve askerlik işlemleri kısa sürede tamamlanacak.

Gökhan KAYA

YÖK, yavru vatan KKTC’de eğitim alan Türk vatandaşı öğrencilere ve bu ülkede görev yapan akademisyenlere büyük kolaylık sağlayacak bir projeyi hayata geçiriyor. Buna göre KKTC’deki bütün öğrenci ve akademisyenlerin bilgileri YÖK bünyesinde yer alan Yükseköğretim Bilgi Sistemi’ne (YÖKSİS) kaydedilecek. Böylece bu ülkede eğitimlerine devam eden yaklaşık 85 bin öğrenciden Türk vatandaşı olan 50 bine yakın öğrenci, Türkiye’deki öğrenciler gibi indirim ve kolaylıklardan faydalanabilecek. Çalışmayla birlikte KKTC’de okuyan Türk öğrenciler YÖK’ün e-devlet kapısı üzerinden hizmete sunduğu uygulamaları kullanarak öğrenci belgesi ve mezun belgelerini alabilecek. Ayrıca öğrenciler, veri değişim protokolleri kapsamında bilgi paylaşılan kurumların hizmetlerinden daha rahat faydalanabilecek. Belediyelerden çok daha rahat paso alabilecek olan öğrenciler Türk Hava Yolları’nın öğrencilere verdiği indirimlerden de faydalanabilecek. Kredi Yurtlar Kurumu, Sosyal Güvenlik Kurumu ve askerlik dairelerindeki işlemleri çok daha kısa sürelerde tamamlanabilecek. YÖK’ün gerçekleştirdiği çalışmayla, akademisyenler de sisteme dahil edilecek. Böylelikle Türkiye’de görev yapan akademisyenlere sağlanan imkanlardan istifade edebilecekler. Örneğin KKTC’de görev yapan akademisyenler de, mart ayında uygulamaya açılan YÖK Akademik arama motoru üzerinden aranıp bulunabilecek. Bu akademisyenlere ait yayınlar, proje, patent, tez gibi pek çok bilgiye herkesin erişmesi sağlanacak. Bunun için akademisyenlerin YÖKSİS üzerindeki özgeçmiş modülünden kendilerine ait özgeçmiş bilgilerini girmeleri yeterli olacak.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...