Nisanda parasını ona yatıran kazandı!

Düzenleyen:
Nisanda parasını ona yatıran kazandı!

Ekonomi Haberleri

TÜİK tarafından açıklanan verilere göre, Nisan`da aylık en yüksek reel getiri Borsa İstanbul 100 Endeksi’nde gerçekleşti.

Nisan ayında en yüksek aylık reel getiri, yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE) ile indirgendiğinde %5,19, tüketici fiyat endeksi (TÜFE) ile indirgendiğinde ise %4,92 oranlarıyla BIST 100 Endeksi’nde gerçekleşti.

Türkiye istatistik Kurumu'ndan yapılan açıklamaya göre, Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde  yatırım araçlarından Devlet İç Borçlanma Senetleri (DİBS) %2,53 oranında reel getiri sağladı. Buna karşılık külçe altın %2,41, Amerikan Doları %2,32, Euro %0,30 ve mevduat faizi %0,12 oranında yatırımcısına kaybettirdi. TÜFE ile indirgendiğinde ise DİBS %2,26 oranında reel getiri sağlarken, külçe altın %2,66, Amerikan Doları %2,57, Euro %0,56 ve mevduat faizi %0,38 oranında yatırımcısına kaybettirdi.

BIST 100 Endeksi üç aylık değerlendirmede  Yİ-ÜFE ve TÜFE ile indirgendiğinde %17,95 oranıyla yatırımcısına en yüksek reel getiri sağlayan yatırım aracı olurken, Amerikan Doları, Yİ-ÜFE ve TÜFE ile indirgendiğinde %6,50 oranında yatırımcısına en çok kaybettiren yatırım aracı oldu.

Altı aylık değerlendirmeye göre DİBS  Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde %8,90, TÜFE ile indirgendiğinde ise %4,75 oranında yatırımcısına en yüksek kazancı sağladı. Aynı dönemde Amerikan Doları, Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde %2,66, TÜFE ile indirgendiğinde ise %6,38 oranında yatırımcısına en çok kaybettiren yatırım aracı oldu.

YILLIK EN YÜKSEK REEL GETİRİ EURO’DA

Finansal yatırım araçları yıllık olarak değerlendirildiğinde Euro  Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde %9,15, TÜFE ile indirgendiğinde ise %5,36 oranında yatırımcısına en fazla reel getiriyi sağladı. Diğer taraftan, BIST 100 Endeksi Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde %1,25, TÜFE ile indirgendiğinde ise %4,68 oranında yatırımcısına en çok kaybettiren yatırım aracı oldu.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...