Sabancı enerjisini borsaya taşıyacak

Düzenleyen:
Sabancı enerjisini borsaya taşıyacak

Ekonomi Haberleri

Kârlılık performansını tetikleyecek önemli adımları attıklarını söyleyen Sabancı CEO’su Zafer Kurtul, “Enerjide halka arzı 2018'e kadar gerçekleştiririz" dedi...

FİKRET ÇENGEL BARCELONA

Sabancı Holding CEO’su Zafer Kurtul, hedeflerinin kârlılığı artırarak sağlıklı büyümek olduğunu söyledi. Kurtul, "Bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da hedefimiz; hem kârlılığı artırmak hem de sağlıklı büyümemizi hızlandırarak sürdürmektir. Bu şekilde ülkemizin geleceğine daha fazla katkıda bulunacağımıza inanıyoruz" dedi. Sabancı Holding üst yönetimi ile yılın ilk çeyrek performansını Barcelona’da düzenlenen bir toplantı ile açıklayan Kurtul, küresel bazdaki oyuncuları Kordsa ile inovatif ürünlerini geliştirerek bu konuda çok önemli bir aşamaya geçeceklerini söyledi. Kordsa Global olarak bugün dünyadaki her 3 uçak lastiğinden ikisini, her 2 otomobil lastiğinden de birini Kordsa Kord Bezi Teknolojileri ile güçlendirdiklerini belirten Kurtul, Sabancı Üniversitesi bünyesinde kurulan Kompozit Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezi’nde havacılık, otomotiv malzemeleri, medikal ürünler, basınçlı kaplar ve rüzgâr türbini sektörlerine yönelik kompozit malzemelerin geliştirilmesini ve üretimini hedeflediklerini kaydetti.
ENERJİ BORSAYA GELİYOR
Enerji önemli yatırımlara imza attıklarını ve tamamı yerli kaynaklardan enerji üretecek Tufanbeyli Santrali'nin yanı sıra yenilenebilir enerji alanında da önemli adımlar attıklarını belirten Kurtul, “Alman E-ON ile yürüttüğümüz ortaklıktan memnunuz. Bu yapı değişmeyecek” dedi. Kurtul, Enerjisa’yı 2018’e kadar halka arz etmeyi planladıklarını sözlerine ekledi.

İlk çeyrek kârı 641 milyon TL 

Sabancı Holding’in satışları, 2016 yılının ilk üç aylık döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 23 artarak 8 milyar 260 milyon TL oldu. Sabancı Holding’in yılın ilk üç ayındaki net kârı ise 641 milyon TL olarak gerçekleşti. Toplam varlıkları 272.5 milyar TL’ye, toplam konsolide öz kaynakları ise 21 milyar 176 milyon TL’ye ulaştı.

Tufanbeyli ile 2 Adana

Sabancı CEO’su Zafer Kurtul, özel sektör tarafından hayata geçirilen en büyük linyit santrali olan ve çevre dostu teknolojiyle inşa edilen Tufanbeyli Santrali ile Enerjisa’nın kurulu gücünün 2900 MW’a, yenilenebilir ve yerli kaynakların kurulu güç içindeki payının da yüzde 67’ye ulaştığını söyledi. Kurtul, “Tufanbeyli, 1.5 milyon evin elektrik tüketimini karşılayabilecek. Bu da iki Adana’yı aydınlatmak demek" dedi.

Aselsan ile ilk yerli otobüsü geliştiriyoruz

Toplantıda Sabancı Holding Sanayi Grubu’nun faaliyetlerine de değinen Sanayi Grup Başkanı Mehmet Hacıkamiloğlu "Temsa Otobüs şirketimizle de çok başarılı işlere imza atmaya bu dönemde de devam ettik. Temsa markalı otobüslerimizi artık dünyanın 66 ülkesinde görmek mümkün. Birçok yeni ürünün lansmanını yaptık. Bunlardan birisi de MD9 ElectriCITY markalı yüzde 100 elektrikli bir otobüs. Çok yakın bir zamanda da Aselsan iş birliğiyle tamamı Türk mühendislerince üretilecek olan elektrikli otobüsümüzü size tanıtacağız" dile konuştu.

Havada karada kompozitle büyüyecek

Toplantıda söz alan Kordsa Global CEO’su Cenk Alper de, şirketin hedeflerine ilişkin açıklamalarda bulundu: "30 milyon ABD doları yatırımla, Sabancı Üniversitesi iş birliği ile kurduğumuz Kompozit Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezi inşaatında sona geldik. İlk yarı sonunda faaliyete geçecek. Bu merkezde havacılık, otomotiv malzemeleri, medikal ürünler, basınçlı kaplar ve rüzgâr türbini sektörlerine yönelik kompozit malzemelerin geliştirilmesini ve üretimini hedefliyoruz.”

 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...