Kokuyu yok eden davlumbaz yolda

Düzenleyen:
Kokuyu yok eden davlumbaz yolda

Ekonomi Haberleri

Davlumbaz üreticisi Silverline, kokuyu çekerken, parçalayarak yok eden, aynı zamanda da sessiz çalışan davlumbaz üretiminde son aşamaya geldi.

Bünyamin Çelik AMASYA
1994 yılında 25 kişilik bir kadro ile aspiratör ve davlumbaz üretmeye başlayan, bugün Merzifon'da 103 bin metrekare alanda 1000 kişiye istihdam sağlayan Silverline Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Laçin, "Dünyada geçer akçe teknoloji ve tasarım. Yani katma değeri yüksek ürünler. Biz de Türkiye'nin kendine özgü teknolojilerini geliştirmesi için adım attık" dedi. Laçin'in verdiği bilgiye göre, fabrikada yer alan performans ve güvenlik laboratuvarlarında ODTÜ ile birlikte yürütülen ses kalitesi parametrelerinin geliştirilmesine yönelik projede en sessiz ve akustik konfor sağlayan davlumbaz teknolojisi için yoğun çalışma yürütülüyor. Bunun yanı sıra ozon gazı yardımı ile koku moleküllerinin parçalanması üzerine de bir proje yürütülüyor. Bu proje ile mutfak ortamında pişirme sırasında oluşan, istenmeyen kötü kokuların parçalanarak yok edilmesi amaçlanıyor. Silverline, aspiratör ve davlumbaz sektöründe ses kalitesi ve koku üzerinde yaptığı çalışmalarla bir ilke imza atmaya hazırlanıyor. Mustafa Laçin, koku ve sesle ilgili proje ile pazarda 'en inovatif marka' koltuğuna oturmak istediklerini, inovasyon çalışmalarında Konya Selçuk Üniversitesi, Eskişehir Anadolu Üniversitesi, Samsun 19 Mayıs Üniversitesi ve TÜBİTAK ile iş birliği yaptıklarını söyledi. Laçin, iç pazarda 5 marka arasında olduklarını, tasarımlarına 104 uluslararası ödül geldiğini belirterek, teknolojik ürünleriyle 73 ülkeye ihracat yaptıklarını ifade etti.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...