Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Vodafone Arena Dünya Kupası için model oldu

Düzenleyen:
Vodafone Arena Dünya  Kupası için model oldu

Ekonomi Haberleri

Vodafone Arena, akıllı stadyum altyapısıyla dünyaya örnek oluyor. 2022 Dünya Kupası’nda kullanılacak akıllı stadyum ihalesine girmeye hazırlanan Vodafone Katar, Vodafone Türkiye’nin teknoloji birikiminden yararlanacak

Ömer Temür İSTANBUL
Vodafone Arena’
nın 50 bin ziyaretçinin aynı anda bağlantı ihtiyacını karşılayabilen akıllı stadyum altyapısı, 2022 Katar Dünya Kupası’nda 8 stadyumda kurulması planlanan akıllı stadyum altyapılarına model oldu. Bu alandaki uzmanlığını Katar’a ihraç etmeye hazırlanan Vodafone Türkiye, 2019’da Dünya Atletizm Şampiyonası’nda da kullanılacak akıllı stadyum altyapısı için Vodafone Katar ile iyi niyet sözleşmesi imzaladı. Vodafone Arena’da düzenlenen imza töreninde konuşan Vodafone Türkiye CEO’su Gökhan Öğüt, Vodafone Arena’ya 10 milyon dolar yatırımla dünyanın en ileri teknolojik altyapılarından birini kurduklarını belirterek, şimdi de bu altyapıyı Katar’a ihraç edecek olmalarının heyecanını yaşadıklarını söyledi. Vodafone Arena’nın 2022 Katar Dünya Kupası için inşa edilecek 8 stadyumda kurulması planlanan akıllı stadyum altyapılarına Vodafone Katar için model olacağına işaret eden Öğüt, bilgi ve birikimlerini Vodafone Katar ile paylaşıp kendilerine her türlü desteği sağlayacaklarını aktardı.
Vodafone Katar İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Mohamed Al-Sadah ise stat ihalesinin kısa bir süre sonuçlanacağını belirterek, “İhaleyi kazanırsak Vodafone Türkiye, dünyanın en büyük telekomünikasyon firmalarından biri olarak, deneyimini ve yenilikçi gücünü Katar’a taşıyarak, gerek Katar 2022 Dünya Kupası’nda gerekse Katar Ulusal Vizyon 2030 için kullanılmak üzere dünya çapında bir telekomünikasyon altyapısı kuracak. Katar’ın 2022 Dünya Kupası hazırlıkları hız kazanırken, taraftarların süper hızlı bağlantı konusundaki beklentileri de artıyor. Orta Doğu’nun ilk Dünya Kupası için 1 milyonun üzerinde insanın bu bölgeye seyahat edeceğini düşündüğümüzde, Katar’da sağlayacağımız bağlantı ve paylaşma düzeyi sıra dışı olacak” dedi. Beşiktaş JK Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Orman ise kulüp olarak dünyanın en güzel stadyumlarından birini yapmanın gururunu yaşadıklarını dile getirerek, Vodafone Arena’nın çiminden aydınlatmasına, yaşam alanlarından koltuklarına varıncaya kadar her bir noktasının takım performansını, taraftarların ve ziyaretçilerin rahatını en üst seviyeye çıkartacak şekilde tasarlandığını anlattı. Stadın öne çıkan özelliklerinden birinin de teknolojik altyapısı olduğuna dikkati çeken Orman, “Vodafone Arena’nın akıllı stadyum altyapısı, geleceğin taraftar deneyimini yansıtıyor” diye konuştu. 

2 maçta 27 bin kişi 1.8 terabayt data kullandı

Türkiye’nin ilk akıllı stadyumu Vodafone Arena’da oynanan ilk 2 maçta toplam 27 bin kişi Vodafone’un mobil internet hizmetiyle 1,8 terabayt data kullanırken Beşiktaş-Bursaspor maçında 24 bin kişinin Vodafone Süpernet Wi-Fi’a bağlanmasıyla elde edilen yüzde 57’lik bağlantı oranı, Avrupa’nın bir maçta sağlanan en yüksek bağlantı oranı oldu.

İmzalar tablete...

İyi niyet anlaşmasının imza töreni, Beşiktaş JK Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Orman, Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Gökhan Öğüt, Vodafone Katar İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Mohamed Al-Sadah ve Vodafone Katar İcra Kurulu Üyesi Mahmud Awad’ın katılımıyla Vodafone Arena’da gerçekleştirildi. Anlaşmanın ruhuna uygun olarak tablet üzerinden dijital imza atan şirket yetkilileri daha sonra Vodafone Arena’yı gezdi. 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...