'Şirketlerin çalışana bakışı değişmeli'

Düzenleyen:
'Şirketlerin çalışana  bakışı  değişmeli'

Ekonomi Haberleri

Özellikle ABD merkezli teknoloji şirketlerinde gördüğümüz, iş yeri ile barışık çalışan tipi Türk şirketlerinde de yaygınlaşıyor.

Önder Çelik İSTANBUL
Gayrimenkul geliştirme sektöründe, kurulduğu 2010 yılından bu yana Türkiye’nin en hızlı büyüyen ve en çok satış yapan şirketi konumunda yer alan Nef, İnsan Kaynakları (İK) alanındaki uygulamalarıyla dikkat çekiyor. Şirketlerin topluma ve insanlara bakışının değişmesi gerektiğini belirten Nef İcra Kurulu Başkanı Erden Timur, 300’ün üzerinde çalışanı olan Nef’de; ayda 3-4 gün evden çalışma, gün içinde istenilen saat aralığında mesai, serbest kıyafet, ücretsiz düğün ve tatil paketleri, çalışana uygun fiyatlı konut satışı gibi pek çok farklı uygulama olduğunu söyledi. Nef çalışanlarının başarılı çocuklarının özel okul taksitlerinin yüzde 50’sini ödediklerini, yaz okuluna gönderdiklerini, mentorluk desteği verdiklerini ve tüm okul hayatı boyunca burs sağladıklarını kaydeden Timur, “Yaptığımız tüm İK uygulamalarını, yapmak zorunda olduğumuz şeyler olarak görüyoruz. Çünkü çalışanlarımızın çocukları bizim çocuklarımız. Dolayısıyla bizim çocuklarımızla aynı imkana sahip olmalı” dedi.

ADİL OLMAK ZOR
Nef’in yüzde 99 hissedarı olmasına karşın bugüne kadar hiç kâr almadığını belirten Erden Timur, şöyle konuştu: “Hissedarlar arasında bir kâr paylaşımı yok. Dağlatılabilir kârı toplumsal işlere ayırıyoruz. Çünkü bir şeyin sizin olmadığını düşündüğünüzde paylaşmış oluyorsunuz. Sizin olan şeyi ancak verebilirsiniz. İyi olmak kolay ama adil olmak zor... Öte yandan yaptırılan okulların, kalıcı eserlerin isimlerini çalışanlarımız veriyor. Yani bir Nef çalışanı, anneannesinin adını bir okula verebiliyor.”

LEBLEBİ GİBİ SATIYORUZ

Normal hayatta yapılmayan şeylerin iş dünyasında normalleştiğini ifade eden Erden Timur, “Son iki yıldır sektör lideriyiz. Geçen yıl 1.3 milyar TL’lik satış yaptık. Leblebi gibi satıyoruz. Doğana uygun davranırsan bunlar oluyor” ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...