Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kabataş'a martılı yolcu transfer merkezi

Düzenleyen:
Kabataş'a martılı yolcu transfer merkezi

Ekonomi Haberleri

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından oylamaya sunulan Kabataş yolcu transfer merkezi projesi CHP’li üyelerin karşı oyuna rağmen kabul edildi.

İstanbul’un en gözde semtlerinden Kabataş’taki yoğunluğu azalatacak proje hayata geçiyor. Fındıklı Molla Çelebi Camisi’nin kuzey tarafındaki bahçe duvarı sınırı hizasından başlayacak “kanat çırpan dev martı” formundaki proje, Kabataş Bezmi Alem Valide Sultan Camisi’ne bitişik balıkçı barınağını da içerisine alacak şekilde yapılacak. Trafik yer altına alınarak 10 bin metrekarelik yayalaştırılmış alan oluşturulacak. Meclis’e sunulan teklifte yeme içme alanları, iskeleler, idari binalar otopark, müze ve sergi salonları, açık otopark gibi yapılar da yer alıyor. Proje, Kabataş’ta yer alan Üsküdar İskelesi, Yalova-Adalar İskelesi, Kadıköy İskelesi olmak üzere üç adet iskeleden oluşuyor. 920 metrekarelik Yalova-Adalar İskelesi ana konseptli İstanbul’u ve Boğazı simgeleyecek bir heykel bina yapılması planlanıyor. Stilize bir martı şeklinde yapılacak olan bu bina 475 metrekarelik iki ayrı terminalden ve asma katta bulunan kafeterya ve idari bölümden oluşuyor. 

Her üç iskelede turnikeler ve çıkışlarda kullanılacak şekilde projelendirilmiş kültürel aktiviteler ve sergi faaliyetleri de olacak. Transfer merkezinin yerinde şu anda Şehir Hatları, İDO, BUDO, Dentur iskeleleri ile Kız Kulesi Turistik İskelesi ve İstanbul Turistik Yüzer Tesis İşletme Derneği bulunuyor. 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...