Haliç’in altından da kara yolu geçecek

Düzenleyen:
Haliç’in altından da kara yolu geçecek

Ekonomi Haberleri

Haliç’in iki yakası, yeni bir tünelle birleşecek. Kasımpaşa’dan başlayıp Unkapanı’nda bitecek olan tünelle Unkapanı Köprüsü kaldırılacak. İkinci tünel de Dolmabahçe-Ayazağa arasında yapılacak...

İstanbul'un trafiğini rahatlatmak için Boğaz'ın üçüncü defa deniz altından geçilmesi için 3 katlı Büyük İstanbul Tüneli'nin projesi devam ederken, 2 tünel için daha izin çıktı. Biri Haliç Körfezi, diğeri Dolmabahçe-Ayazağa arasında olmak üzere 2 tünel yapılacak. Söz konusu iki proje için de onay çıktı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi meclis toplantısında "Haliç-Unkapanı Su Altı Karayolu Tüneli Geçiş Projesi''nin hayata geçirilmesi için hazırlanan plan tadilatı teklifinin yer aldığı "Fatih İlçesi, Haliç Su Altı Karayolu Tüneli ve Unkapanı-Kasımpaşa-Şişhane Kavşakları Ön Projesine ilişkin plan tadilatına ilişkin komisyon raporu oylamaya sunuldu. Onaylanan raporla, "Haliç-Unkapanı Su Altı Karayolu Tüneli Geçiş Projesi"nin hayata geçmesinde engel kalmadı.

UNKAPANI KÖPRÜSÜ KALDIRILACAK

Projeyle Haliç'in iki yakası arasındaki trafik denizin altından tünelle sağlanacak. Tünelin bir ayağı Kasımpaşa'da, bir ayağı ise Unkapanı'nda olacak. Çift yönlü olarak trafiğin akacağı tünelin çıkış noktaları döner kavşaklarla alternatif yollara bağlanacak. 1836 yıllında inşa edilen Unkapanı Köprüsü'nün de kaldırılması planlanıyor. Haliç'e ilişkin raporun ardından, "Dolmabahçe-Levazım-Baltalimanı-Ayazağa Tünelleri Projesi"nin hayata geçmesine ilişkin plan değişikliği teklifi görüşüldü. Teklifi içeren Ulaşım ve Trafik Komisyonu ile İmar ve Bayındırlık Komisyonu müşterek raporu, yapılan oylamada kabul edildi. Oylama öncesi söz alan CHP'li Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, hizmet için büyükşehirle temas halinde olduğunu ve zaman zaman yanlış anlaşılmalara da yol açtığını ifade ederek, "Benden önceki 10 yılda ilçe ve İBB'nin bir türlü sağlayamadığı uyumu sağlamaya çalıştım. Benden önceki dönemde İstanbul Büyükşehir Belediyesi bir çivi çakmamıştı. Sayın Topbaş'la bu samimi, içten diyaloğu başlattığımda aynı karşılığı kendisinden gördüğümü ifade etmek istiyorum" dedi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...