Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yarımca Limanı hizmete girdi

Düzenleyen:
Yarımca Limanı hizmete girdi

Ekonomi Haberleri

Türkiye'nin en büyüklerinden olan DP World Yarımca Limanı'nın resmi açılışı yapıldı.

Açılışa Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Başbakanlık Yatırım Ajansı Başkanı Arda Ermut, DP World Grup Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Sultan Ahmed Bin Sulayem ve DP World Yarımca CEO’su Nicola Silveira katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın video konferans ile katıldığı törende konuşma yapan DP World CEO'su Sultan Ahmed Bin Sulayem, "Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri eşsiz bir mirası paylaşıyor. Bizler, güçlü ortaklığımız ve bizleri birbirimize sımsıkı bağlayan ortak vizyonumuz ile dünyanın ticari kavşaklarını bağlayan köprüleriz" dedi. Ulaştırma, Denizcilik ve Habercilik Bakanı Binali Yıldırım da, 13 yılda uluslararası doğrudan yatırım tutarının 10 kattan daha fazla arttığını, Türkiye’nin dünyanın merkezinde yer aldığını, 3 saat uçuş mesafesinde 56 ülkeye 30 trilyon dolarlık ekonomiye ulaşıldığını belirterek, DP World’e yatırım için Türkiye’yi seçmesinden dolayı teşekkür etti. 

Resmi açılışı yapılan DP Yarımca, 460 bin metrekare alanda yıllık 1 milyon 300 bin konteyner elleçleme kapasitesiyle, İzmit Körfezi’nden Avrupa ve Asya’ya açılan son derece önemli bir ticari merkez olarak değerlendiriliyor. Türk sanayisinin kalbinde yer alan İzmit Körfezi’ndeki Liman ile Kocaeli'nin küresel bir ticaret merkezi haline geleceği belirtiliyor. 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...