'Türkiye’ye 9.2 milyar dolar finansman sağladık'

Düzenleyen:
'Türkiye’ye 9.2 milyar dolar finansman sağladık'

Ekonomi Haberleri

İslam Kalkınma Bankası (IDB) Başkanı Ahmed Muhammed Ali el-Medeni, IDB'nin kuruluşundan bugüne kadar Türkiye'de 459 proje için toplam 9.2 milyar dolar finansman sağladığını belirterek, “Bunun 1.83 milyar dolarlık kısmı 2015 yılında gerçekleştirildi.

Son beş yılda ise operasyonlarımız önemli ölçüde büyüme kaydederek toplamda 4.5 milyar dolara ulaştı. Bu da kuruluşumuzdan beri sağlanan finansmanın yüzde 48'lik bir dilimini oluşturuyor. Türkiye'de destek olduğumuz projeler İslami finans, eğitim, ulaştırma, enerji, sağlık, ihracatın finansmanı, afet yönetimi, sigorta ve özel sektörün geliştirilmesi alanlarında” dedi. Endonezya'nın başkenti Cakarta'da 15-19 Mayıs tarihlerinde yapılacak olan IDB'nin 41. Yıl Genel Kurulu öncesi açıklamalarda bulunan Medeni, IDB olarak ülkede katılım bankacılığı sektörünü canlandırmak için Türk hükümetinin çabalarını takdir ettiklerini belirterek, “Bu çabalara katkıda bulunmak bizim için bir şereftir. Nitekim IDB İslami finans sektörünün gelişmesi için Albaraka ve Kuveyt Türk ve Vakıf Katılım gibi katılım bankalarında iştirak yoluyla aktif bir rol almaktadır” ifadelerini kullandı.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...