En tatlı halka

Düzenleyen:
En tatlı halka

Ekonomi Haberleri

İstanbul-İzmir Otoyolu, Kuzey Marmara Otoyolu ve Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale-Balıkesir Otoyolu projelerinin birleşmesiyle araç sahipleri hem zamandan hem de yakıttan tasarruf edecek

Ulaştırma projelerinin hayatı geçirilmesiyle birlikte araç sahiplerinin trafikte bekleme süresi ve yakıt giderleri de azalacak. İstanbul-İzmir Otoyolu, Kuzey Marmara Otoyolu ve Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale-Balıkesir Otoyolu projelerinin birleşmesiyle oluşan Marmara Otoyol Ringi'nin hayata geçirilmesiyle sürücüler yılda 2.5 milyar lira fayda sağlayacak. 
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, ülke ekonomisinin belkemiğini oluşturan ve nüfusun önemli bir bölümünün yaşadığı Marmara ve Ege bölgelerinde araç sahiplerinin trafik yoğunluğu, yol güvenliği, seyahat süresinin uzaması gibi problemlerle karşı karşıya kalındığını söyledi. İstanbul-İzmir Otoyolu, Kuzey Marmara Otoyolu ve Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale-Balıkesir Otoyolu projelerinin hayata geçirilmesiyle Marmara Otoyol Ringi'nin tamamlanacağını anlatan Yıldırım şöyle konuştu: "Bu üç projenin geçtiği güzergahlar Türkiye’nin hem yük hem de yolcu taşımacılığında trafik talebinin en yoğun olduğu ana kara yolu koridorlarıdır. Türkiye’nin en büyük metropolitanı ve sanayi kenti olan İstanbul’u Türkiye’nin diğer büyük sanayi kentlerine erişim kontrollü, yüksek standartlı, kesintisiz, güvenilir, emniyetli ve konforlu bir otoyolla bağlanmasının planlandığı otoyol projeleri, Türkiye nüfusunun yüzde 50'si olan 38 milyon insanın yaşadığı, GSYİH’nın yüzde 60’ını oluşturan coğrafyaya hizmet eden projelerdir. Bu üç projenin gerçekleşmesiyle yıllık 2.5 milyar lira fayda elde edilecek."
Yıldırım, Kuzey Marmara Otoyolu ile boğazdaki trafik sıkışıklığının azalması ve ayrıca İstanbul’daki mevcut 2 havalimanı ile yapımı devam eden 3. havalimanı arasında transit bağlantının sağlanmasının amaçlandığını dile getirerek, Çanakkale Boğaz Köprüsü'nü kapsayan Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale-Balıkesir Otoyolu'nun ise kabul aşamasında olduğunu söyledi. Bakan Yıldırım, Çanakkale 1915 Köprüsü projesine ilişkin olarak da "Bu köprü 2023'e kadar hizmete girmiş olacak. Köprü ayakları arasındaki mesafe 2023 metre olacak" dedi. Köprü üzerinde 2x3 taşıt şeridi ve demir yolu hattının olacağını ifade eden Yıldırım, Çanakkale Boğaz Köprüsü'nün her iki yakadaki en yakın bölünmüş yollara 8.5 kilometrelik yolla bağlanacağını kaydetti.

En tatlı halka

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...