Terör mağduru esnaf için son tarih 31 Aralık

Düzenleyen:
Terör mağduru esnaf  için son tarih 31 Aralık

Ekonomi Haberleri

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Diyarbakır, Mardin, Şırnak ve Hakkari'de terör olayları nedeniyle zarar gören esnaf ve sanatkarların, Halk Bankası tarafından kullandırılan düşük faizli kredilerden doğan borçlarının bir yıl ertelenmesine yönelik kararın Resmi Gazete'de yayımlandığını hatırlattı

Diyarbakır, Mardin, Şırnak ve Hakkari'de terör olayları nedeniyle zarar gören esnaf ve sanatkarların, Halk Bankası tarafından kullandırılan düşük faizli kredilerden doğan borçlarının bir yıl ertelenmesine yönelik kararın Resmi Gazete'de yayımlandığını hatırlatan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, “Söz konusu dört ilde 8 bini aşkın esnafımıza ait 345 milyon lira civarında kredi bakiyesi bulunmaktadır. Bu tutarın tamamının ertelenmesi halinde Hazine tarafından 17 milyon liralık bir katkı söz konusu olacaktır” dedi. Karar kapsamındaki esnaf ve sanatkarın, terör olaylarından zarar görüldüğüne dair resmi yazı ile bankaya müracaatta bulunmaları durumunda kredi borçlarının erteleneceğini bildiren Yılmaz, müracaatların 31 Aralık'a kadar yapılması gerektiğini ifade etti.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...