Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Aura Cebilon ile suya ABD standardı geldi

Düzenleyen:
Aura Cebilon ile suya  ABD standardı geldi

Ekonomi Haberleri

İhlas Ev Aletleri tarafından geliştirilen ve ABD Merkezli Ulusal Hijyen Vakfı (NFS) standartlarına sahip tüm parçaları tek bir cihazda toplayan Aura Cebilon, 40 ülkeye ihraç edilecek

ÖMER TEMUR İSTANBUL

İhlas Ev Aletleri, TÜBİTAK'ın desteğiyle geliştirdiği Aura Cebilon Unique Reverse Osmosis Su Arıtma Cihazı ile Amerikan standartlarını Türkiye'ye getirdi. İhlas Pazarlama A.Ş. tarafından satışa sunulan ve ABD Merkezli Ulusal Hijyen Vakfı (NFS) tarafından belgelenen tüm parçaları tek bir cihazda toplayan Aura Cebilon aynı zamanda Türkiye'nin en akıllı su arıtma cihazı olma özelliği taşıyor. Cihazın tanıtım toplantısında konuşan İhlas Pazarlama A.Ş. Genel Müdürü Orhan Korkusuz, Türkiye’yi 25 yıl önce su arıtma cihazıyla tanıştıran ilk firma olduklarını belirterek, "Türkiye'de 75 ilde 275 ilçede 700'ün üzerinde lokasyonda faaliyet gösteriyoruz. Günde 4200 eve servis ve bakım hizmeti vermek için giriyoruz. Hergün 1200 evde demo yapıyoruz. 25 yıl süre boyunca hiç bir zaman önceliğimiz fiyat rekabeti ve ucuzluk olmadı. Her zaman evlere sağlıklı ve kaliteli ürünleri sunmaya odaklandık. 25 yıldır Türkiye'nin her mahallesine kesintisiz servis hizmeti verdik" dedi. 
240 BİN ADETLİK PAZAR 
Sektördeki regülasyon eksikliği ve buna bağlı olarak standartsızlığın tüketici için büyük risk oluşturduğuna değinen Korkusuz, "Uzak Doğu'dan ithal edilen ürünler hiçbir denetime tabi tutulmadan Türkiye'ye sokuluyor. Su arıtma cihazında hiçbir standart aranmaması, ucuz olmaya gayret eden firmaların en ucuz maliyetle ürünleri ithal etmesi malesef insan sağlığını tehdit ediyor. TSE standartlarında olmayan servis personellerince bakım yapılması riski daha da artırıyor. Biz standart eksikliği olduğu için kısaca NSF dediğimiz Amerikan hijyen standartlarını kendimize baz olarak aldık. Ancak bir noktaya açıklık getirmek gerekiyor. Diyelim ki bir cihaz 68 parçadan oluşuyor. Bunlardan sadece birini NFS standardına uygun kullanan firmalar ‘cihazımızda NFS'li ürün kullanılmıştır’ diye yazarak tüketiciyi yanıltıyor. Aura Cebilon Unique Reverse Osmosis Su Arıtma Cihazı'nda ise tüm parçalar NFS standartlarına uygun" diye konuştu. Su arıtma cihazı pazarında lider olduklarını anlatan Korkusuz pazar hakkında ise şu bilgileri verdi: "Su arıtma cihazı pazarı yıllık 240 bin adetlik ve 248 milyon liralık bir büyüklüğe sahip. Biz adetsel olarak yüzde 38, cirosal olarak yüzde 55 pazar payına sahibiz. Geçtiğimiz 25 yıl içerisinde rakiplerimizden pazar payı yüzde 10'u geçen hiçbir firma olmadı. 25 yılda yüzlerce firma pazara girdi, binlerce ürün sattılar sonra pazardan çekildiler."
YERLİLİK ORANI YÜZDE 85
1.5 yıllık bir çalışmanın ürünü olan Aura Cebilon Unique Reverse Osmosis Su Arıtma Cihazı'nın TÜBİTAK tarafından bilimsel proje olarak desteklendiğine dikkat çeken İhlas Ev Aletleri Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ömer Kamber de, "Cihazımız tamamen Türk mühendisleri tarafından Beylikdüzü tesisimizde geliştirildi. Yerlilik oranı yüzde 85'ler civarında. Aura Unique tasarımıyla 2014 Desing Turkey, 2015 Good Desing (Şikago) ve 2016 aDesing (İtalya) ödüllerine layık görüldü. Ürünü 40'a yakın ülkeye ihraç edeceğiz" dedi.

ÜNLÜ OYUNCU AYŞE TOLGA’DAN FAYDALI BİLGİLER

Toplantıda İhlas Pazarlama A.Ş. Genel Müdürü Orhan Korkusuz ve İhlas Ev Aletleri Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ömer Kamber, Aura Cebilon hakkında bilgi verirken, iyi yaşam uzmanı Ayşe Tolga da suyun faydalarıyla ilgili önemli bilgiler paylaştı. 

Mineral takviyesi yapıyor suyu yumuşatıyor 

Şebeke suları depolarda beklerken ya da evimize gelirken eski tesisatlar sebebiyle kirlenebiliyor. Aynı şekilde damacanalarda ve pet şişelerdeki sular da kimyasal ayrışma sebebiyle bozulabildiği gibi uzun süreli beklemelerde kanserojen etkisi yapıyor. Aura Cebilon tüm bunların önüne geçerek Türkiye'nin en yumuşak suyunu sunuyor. Şebeke suyunu içerdiği Sediment Filtre, Granül Aktif Karbon Filtre, Blok Karbon Filtre, Membran Filtre ile çamur, pas, koku kum ve tozdan arındıran Aura Cebilon, Mineral Karbon Filtre sayesinde de temiz suya musluktan akmadan önce mineral takviyesi yaparak suyu zenginleştiriyor ve pH oranını düzenliyor. Ayrıca cihazın özel tasarım filtreleri daha hızlı ve kolay değiştirilebiliyor. 

Türkiye’deki en akıllı cihaz

Aura Cebilon Unique Reverse Osmosis Su Arıtma Cihazı Türkiye'nin en akıllı cihazı olarak da öne çıkıyor. 8.5 litrelik depoya sahip cihazın dijital kontrol monitörü filtre ömrünü takip ederek gereksiz filtre değişiminin önüne geçiyor. Anlık ve toplam arıtılan su miktarı takip edilebildiği gibi su kaçağı meydana geldiğinde sesli olarak uyarıyor. Elektronik su kaçağı sensörü ve mekanik su kesme aparatı ile maksimum emniyet sağlıyor. 

 

 

 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...