İstanbul'un merkezine 550 milyon $ yatırım

Düzenleyen:
İstanbul'un merkezine 550 milyon $ yatırım

Ekonomi Haberleri

Tarihî yarımada olarak bilinen ve E-5 ile Vatan Caddesi'ni birleştiren kesimde 550 milyon dolar yatırımla yapılan Axis AVM'de 170 mağaza bulunacak, 2 bin kişi iş sahibi olacak...

Son yıllarda uluslararası gayrimenkul projelerinin gözdesi olan İstanbul'a yeni bir alışveriş merkezi geldi. Tarihî yarımadanın yanı başında yer alan Eyüp'te, E-5 ile Vatan Caddesi'nin kesiştiği noktada inşa edilen Axis İstanbul, kapılarını bugün açıyor. 135 mağaza, kafe ve restoranlar, teraslar, 1400 kişilik oturma kapasitesi sunan yeme-içme alanları, çocuklar için oyun alanları, 10 salonlu sinema salonları bulunan merkez, yeni yapılan bağlantı yolu sayesinde tüm ana yollardan giriş imkânı veriyor. A+ 195 ofis bulunan merkez, Sur Yapı ile 100'den fazla ülkeye ihracat yapan sanayi grubu Hayat Holding tarafından gerçekleştiriliyor. 550 milyon dolar yatırım yapılan merkezin uzun dönemli yönetimi ve kiralamasını ise Ece Türkiye üstlendi. Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, Axis İstanbul'un bölgedeki kentsel dönüşüme öncü olmuş bir proje olduğunu belirterek, AVM'nin hedef kitleleri tarafından hızlı bir şekilde kabul göreceğine inandıklarını ifade etti. 
Merkezde yerli ve yabancı birçok ünlü giyim, yiyecek, spor, perakende, elektronik markası mağaza açtı. Axis İstanbul'un çekim alanında yaşayan 5.8 milyon kişinin ise AVM'nin potansiyeli açısından önemli olduğu belirtiliyor. Projenin, adını  Aksaray-Havaalanı metrosu, Topkapı-Habibler tramvay hattı ve çevresindeki ana yollar ile bulvarların tam arasında oluşturduğu geçiş aksından aldığı ifade edildi.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...