FED tutanakları açıklandı! Faiz artışı sinyali

Düzenleyen:
FED tutanakları açıklandı! Faiz artışı sinyali

Ekonomi Haberleri

Piyasaların yakından beklediği ABD Merkez Bankası'nın (Fed) son (Nisan ayı) toplantı tutanakları açıklandı. Yetkililer Haziran'da faiz artışı olasılığını açık tuttular. Buna göre, ABD ekonomisi yılın 2. yarısında daha güçlü büyüme sinyalleri verirse FED Haziran'da faizleri artıracak.

ABD Merkez Bankası (Fed) 26-27 Nisan tarihli toplantı tutanaklarını yayınladı. Tutanaklara göre yetkililer Haziran'da faiz artışı olasılığını açık tuttular.

Tutanaklarda  "Yetkililer Haziran ayında faiz artırımı olasılığı için piyasa beklentilerini yeniden şekillendirmeye çalışacak. Bazı üyeler Haziran için faiz artırım beklentilerinin çok düşük olduğunu düşünüyor" ifadelerine yer verildi.

Zayıf harcamaların ve üretim rakamlarının Nisan'da ihtiyatlı davranılmasına yol açtığı belirtilirken, enflasyon ve global risklerin Mart toplantısından bu yana bir miktar gerilediği kaydedildi.

Fed yetkilileri, ekonomik aktivitenin orta vadede ılımlı hızda artmasını bekliyor. Enflasyonun 2018'e kadar yüzde 2'nin hafif altında kalacağı öngörülüyor.

Fed, bu yıl Ocak, Mart ve Nisan aylarındaki toplantılarında faize dokunmadı. Fed politika faizini yüzde 0,25-0,50 aralığında tutuyor.

Bundan sonraki ilk toplantı 14-15 Haziran tarihlerinde yapılacak ve Fed Başkanı Janet Yellen karar sonrası konuşacak.

DOLAR NASIL TEPKİ VERDİ?

Fed tutanaklarının açıklanmasının ardından dolar 2,99'un üzerine çıktı.

Dolar/TL Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gedikli'nin seri faiz indirimi gerektiği açıklamasının ardından 2,9850'ye kadar yükseldi. Saat 15.15'te ise 2,9863 seviyesini gördü.
Akşam saatlerinde Fed tutanaklarının açıklanmasının ardından dolar uluslararası piyasalarda 2,99'un üzerine çıktı. Tutanaklarda Haziran ayında faiz artışına açık kapı bırakıldı.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...