Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

50 milyar dolar için İranlı bankalar yolda

Düzenleyen:
50 milyar dolar için İranlı bankalar yolda

Ekonomi Haberleri

İran, Halk Bankası’nın bölgede etkinliğinin artmasını, Ziraat’in de ülkesinde büyümesini istiyor. Bu ülkeden Saman Bank da Türkiye’den faaliyet izni istiyor...

DAMLA PEKER

Türkiye ile İran arasındaki 50 milyar dolarlık ticaret hedefine ulaşmak için finans ayağı güçlendiriliyor. İran, hem Türkiye’de faaliyet göstermek hem de Türk bankalarını kendi ülkesine çekmek için harekete geçti. İran, Halk Bankası’nın bölgede etkinliğini genişletmenin yanı sıra ülkesinde temsilciliği bulunan Ziraat Bankası'nın da kendi finans piyasalarının büyümesine katkı sağlamasını istiyor. 
SIRA SAMAN BANK'TA   
İran ile Türkiye arasında gelişen ticaret yeni bankaların da yolunu açtı. Bank Mellat'ın Mart 2014'te büyüme izni almasının ardından İranlı Saman Bank da Türkiye'ye geliyor. Sektör temsilcileri, Saman Bank’ın Merkez Bankası ile Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) ile temasa geçtiğini belirtiyor. Sürecin 2016 yılında netleşmesi bekleniyor. Saman Bank'a onay çıkmasının ardından Türk finans piyasasında olmak isteyen Bank Tejerat ve Pasargad Bank'ın da Türkiye pazarına girmek için yeniden BDDK'ya başvuru yapabileceği dile getiriliyor. Ayrıca, Türkiye’nin Tahran’da bulunan Büyükelçiliğine de konuyla ilgili istekler aktarıldığı öğrenildi.
TL İLE TİCARET ARTIRILACAK
İran’a yönelik ambargolar kaldırılsa da hem Avrupalı hem de ABD merkezli bankaların bu ülkeye yönelik finans yatırımına mesafeli durduğu belirtiliyor. Diğer taraftan, iki ülke arasında bankacılık sisteminde entegrasyonun sağlanmasının yanı sıra Türk Lirası ile ticaretin daha da artırılması konusu da görüşülüyor. Yine Borsa İstanbul'un Tahran Borsası ile olan işbirliğinin artırılması da gündemde. 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...