Diyarbakır ve Çankırı'da 10 bin kişiye istihdam

Düzenleyen:
Diyarbakır ve  Çankırı'da 10 bin  kişiye istihdam

Ekonomi Haberleri

Diyarbakır Tekstil İhtisas OSB'de 7 bin 500, Çankırı Orta OSB'de ise 3 bin olmak üzere toplamda 10 bin 500 kişi iş sahibi olacak...

İstihdama en büyük katkı sağlayan sektörlerden olan tekstil, 10 bin 500 kişiyi daha iş sahibi yapacak. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, son dönemde kurulan Diyarbakır Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) 7 bin 500, Çankırı Orta Organize Sanayi Bölgesinde ise 3 bin olmak üzere toplamda 10 bin 500 kişiye istihdam sağlanacağını söyledi. Mayıs ayı başında Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesinde 1 milyon 456 bin 847 metrekarelik alana "Diyarbakır Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgesi" kurulduğunu anlatan Işık, tüzel kişilik kazanan sanayi bölgesinde, Diyarbakır Ticaret Borsası, Güneydoğu Tekstil ve İşadamları Derneği, Ticaret ve Sanayi Odası ile Diyarbakır Valiliğinin kurucu ortak olduğunu söyledi. Çankırı'daki OSB'nin de Orta ilçesinde 972 bin 500 metrekarelik alanda kurulduğuna değinen Işık, OSB'nin tam faaliyete geçmesiyle 3 bin kişiye istihdam alanı açılmış olacağını söyledi. Bakan Fikri Işık, 2023'te 70 yeni OSB kurarak 1 milyon ilave istihdam sağlayacaklarını ifade etti.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...