Emekli 1000 liralık işe razı

Düzenleyen:
Emekli 1000 liralık işe razı

Ekonomi Haberleri

Emekli maaşının yetersizliği emeklileri iş arayışına yöneltiyor.

Eleman.net’in araştırmasına göre bu şekilde yaklaşık 40 bin kişi iş arayışında. Eleman.net Murahhas Üyesi Savaş Ünsal, emekli maaşının yetersizliği kadar, aile bütçesine katkıda bulunmak ve boş zamanı değerlendirme isteğinin de iş arayışına yönelttiğini belirterek, “Halen 40 bini aşkın emekli aday Eleman.net aracılığıyla mavi yaka ya da ara kademe pozisyonlarda iş arıyor. Yüzde 85’i erkek olan bu adayların yüzde 32’sinin ücret beklentisi 1.000-1.500 TL aralığında iken, yüzde 28’i 1.500-2.000 TL, yüzde 17’si 2.000-3.000 TL aralığında ücret istiyor. Yüzde 12’lik bir kesim ise 1.000 TL’ye kadar olan ücreti kabul edeceğini belirtiyor” dedi.

Emeklilikte de çalışmayı tercih eden adayların en gözde sektörü ise güvenlik. Adayların yüzde 7.3’ü güvenlik sektöründeki iş ilanlarına başvururken, eğitim, gıda ve hizmet sektörleri de yüzde 5 ve üzeri oranlarla diğer favori sektörler olarak öne çıkıyor. İş başvuruları bölüm bazında incelediğinde de yüzde 11.8 gibi yüksek bir oranla güvenlik ilk sırada yer alırken, muhasebe bölümü yüzde 4.9 ile ikinci sırada bulunuyor.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...