Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İkametgâhı değiştiren kira yardımı alamıyor

Düzenleyen:
İkametgâhı değiştiren kira yardımı alamıyor

Ekonomi Haberleri

Kentsel dönüşüm kapsamında yenileme kararı alınan binalardaki hak sahiplerine "kira yardımı" konusunda önemli bir uyarı geldi.

Tüketici Sorunları Derneği (TÜSODER) Genel Başkan Yardımcısı ve Emlak Komisyonu Başkanı Hatice Kolçak, "Yıkımı yapılacak riskli yapıda oturan hak sahiplerinden bazıları, evsiz kalma telaşıyla binasına risk raporu almadan ev kiralıyor ve hemen ikametgâh adresini değiştiriyor. Halbuki bir binaya kentsel dönüşüm kapsamında risk raporu verilmeden adres değişikliği yapanlar, devletin kira yardımından yararlanamıyor" dedi. Bu süreçte ev kiralama konusunda dikkatli olunması gerektiğini söyleyen Kolçak, şöyle devam etti: "Risk raporu ile beraber kira yardımı için istenen belgeler arasında ikametgâh da bulunuyor. Tüketiciler mağduriyet yaşanmaması için ev kiralasalar dahi, işlemleri bitirmeden ikametgâhını taşımamalı."

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...