Ekonomide istikrar ve mali disipline devam

Düzenleyen:
Ekonomide istikrar ve mali disipline devam

Ekonomi Haberleri

Mehmet Şimşek ve Naci Ağbal'ın yerini koruması, Nihat Zeybekci'nin de geri dönmesi, "mali disiplin ve ekonomik istikrardan sapma olmayacağı" mesajını verdi

Piyasaların merakla beklediği 65. Hükümet dün açıklandı. Ahmet Davutoğlu'nun görevi bırakmasıyla birlikte, piyasalarda "ekonomi yönetimi değişir mi" soruları sorulmuş, dövizde yükseliş, borsada ise düşüş yaşanmıştı. Dün belli olan yeni kabine, piyasaların endişelerini tamamen dağıttı ve rüzgârı tersine çevirdi. Özellikle Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ve Maliye Bakanı Naci Ağbal'ın yerini koruması memnuniyetle karşılandı. Şimşek ve Ağbal'ın; mali disiplin, başarılı bütçe performansı, tasarrufları artıran ve büyümeyi destekleyen reformların altında imzası bulunuyor. Her iki ismin de görevinin başında kalması, reform sürecinin ve mali disiplinin devam edeceğine yönelik beklentileri kuvvetlendirdi. Bu arada Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ve Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu da görevinde kalan bakanlar oldu.
ÜRETEN TÜRKİYE
Başbakan Binali Yıldırım da yeni kabineyi açıklamasının ardından ekonomiyle ilgili önemli mesajlar verdi. Yıldırım, "Mali disiplinden asla taviz vermeden, yatırımların artırılması için üretimi, istihdamı teşvik edeceğiz, destekleyeceğiz. Yatırımcının önüne turkuvaz halı sereceğiz. Üretmeyen, iş, aş oluşturmayan, ürettiğini satamayan, ekmeğini büyütemez. Elde edilen bütün katma değerler, refah, bütün kesimler arasında mümkün olduğunca adil paylaşılacak. Kamu çalışanına, çiftçiye, köylüye her türlü hakkı, imkanı, bütçe büyüklüğüyle orantılı olarak dağıtmaya devam edeceğiz" dedi.
ZEYBEKCİ GERİ DÖNDÜ
Ekonomi Bakanlığına Nihat Zeybekci'nin geri getirilmesi de piyasalar tarafından memnuniyetle karşılandı. İlk olarak 61. Hükümet döneminde gerçekleştirilen kabine revizyonuyla Ekonomi Bakanlığına getirilen Zeybekci; görevine 62. ve 63. Hükümet'te de devam etmişti. ALB Forex Araştırma Uzmanı Onur Altın, "Nihat Zeybekci, Ekonomi Bakanı olarak çalıştığı dönemde yatırımcıların isteklerini dinledi. Yabancı algısı bakımından da iyimser bir hava esti. Yeni kabine, AK Parti’nin ekonomi politikasında önümüzdeki dönemde bir sapma olmayacağını, rasyonel politikaların devam edeceğini bize gösteriyor. Belirsizliğin bu anlamda azalması, piyasaları rahatlattı. Ayrıca Mehmet Şimşek’in kabine içinde kalması, FED faiz artırımı beklentilerinin yükseldiği dönemde ekonomide daha güçlü bir yapıyı sağlayacak" dedi.
GÖREVİ DEĞİŞENLER
AK Parti Mersin Milletvekili Lütfi Elvan, 65. Hükümet'te Kalkınma Bakanlığı görevine getirildi. Elvan, 64. Hükümet döneminde Başbakan Yardımcılığı görevini yürüttü. Nabi Avcı da, 65. Hükümette Kültür ve Turizm Bakanlığı görevini üstlendi. 62, 63, ve 64. hükümetlerde Milli Eğitim Bakanlığı yapan Avcı, yeni kabinede dördüncü defa bakanlık görevini yürütecek.

ESPRİLİ DEVİR-TESLİM 

Sakın torpilim var deme, bu iş başka!

Başbakan Binali Yıldırım, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı görevini Ahmet Arslan’a devretti. Uzun yıllardan beri bu görevi yapmanın gayreti içerisinde olduğunu belirten Yıldırım, "Bugün gönül rahatlığıyla, huzurla, arkamda bir tereddüt kalmadan, bu bakanlıkta genel müdürüm olarak aktif görev yapan ve iki dönemdir de Kars’ı TBMM’de temsil eden Ahmet Arslan kardeşimize görevi veriyorum. Allah yardımcın olsun” dedi. Başbakan Yıldırım'ın, "Bu Bakan, Başbakan oldu torpilim var deme! O iş başka, bu iş başka. Torpil yok, çalışmak var, koşturmak var, sonuç almak var” sözleri, salondakileri güldürdü. Ahmet Arslan ise şunları kaydetti: "Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşmeyi bilen Başbakan'la çalışmak, elbette ki bir taraftan şanstır. Ancak çok iyi bilen bir Başbakan'ın izinden gitmek, bir o kadar zordur. Tek başımıza değil, bütün buradaki arkadaşlarla birlikte gecemizi gündümüze katarak, ülkemizin dünyada yükselen bayrağını daha yukarılara taşımak adına, mazlumlara ve mağdurlara ümit olmaya devam edeceğiz."

 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...