Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Araç sahipleri dikkat! Üç kuruş için başınıza iş alabilirsiniz

Düzenleyen:
Araç sahipleri dikkat! Üç kuruş için başınıza iş alabilirsiniz

Ekonomi Haberleri

Park cezalarını ödemeyenler aleyhine parktek tarafından icra takipleri açılmaya başlandı.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Sınırları dahilinde kent merkezindeki cadde, bulvar ve sokaklar üzerinde parkomat makineleri ile otopark işletilmesi hakkındaki yönetmeliğin iptali istemiyle Vehbi Gül tarafından açılan davada, Samsun 1.İdare Mahkemesince büyükşehir belediyesinin, karayolu, yol, cadde, sokak, meydan ve benzeri yerler üzerinde araç park yerlerini tespit etme ve işletme, işlettirmek veya kiraya vermek gibi yetkilerinin bulunmadığı kabul edilerek, dava konusu yönetmeliğin tamamının iptaline karar verilmiş idi.

PARKTEK'TEN MAHKEME AÇIKLAMASI

Konuya ilişkin parktek yetkililerince yapılan açıklamada şöyle denildi;

Bu kararı temyiz etmemiz üzerine haklı hukuk mücadelemizi kazandık ve bu karar.

DANIŞTAY 8.DAİRESİ'NİN KARARI İLE BOZULDU

Nitekim yenilgiye doymayan Vehbi Gül'ün açtığı ikinci dava da Samsun 2.İdare Mahkemesince reddedilmiş, parkomatların yasaya aykırı olmadığı mahkeme kararı ile ikinci kez kabul edilmiş idi.

VATANDAŞLARIN MAĞDUR OLMASINI İSTEMİYORUZ

Ödenmeyen park ücretleri için icra takipleri açılmakta olup, henüz aleyhine takip açılmayan vatandaşlarımızı daha fazla maddi külfete katlanmak zorunda kalmamaları için uzlaşmak adına şirketimize davet ediyoruz.

Bu süreç içerisinde halkı yanlış yönlendiren , yalan yanlış haberlerle insanları park ücretlerini ödememeye sevk eden , basına yanlış demeçler veren bir çok insan ve köşe yazarları gazetecilerimiz , halkımızı zarara uğratmıştır.Nitekim zamanında bu yalan yanlış haberlere itibar edip park cezalarını ödemeyen halkımız doğruyu , yargı kararları ve Danıştayın verdiği son nokta mahiyetindeki kararı ile anlayıp , uygulamanın yasal olduğuna kanaat getirince ödemeleri yapmaya başlamış lakin zamanında ödenmeyen tutarları neredeyse iki katına yaklaşık bir tutarla ödemek durumunda kalmışlardır zamanında uzlaşma yoluna gitmedikleri için. Keza şirketimiz tarafından , cezalarını ısrarla ödemeyen kişiler aleyhine icra takibi başlatılmış , park ücretlerine ; icra takip masrafları , vekalet ücreti ve harçlarda eklendiğinde ödenmesi gereken rakam yaklaşık iki katına çıkmıştır.

VATANDAŞA ÖNEMLİ UYARI

Halkımızdan beklentimiz, birincisi ; yalan yanlış asılsız haberlere itibar etmemeleri , mahkeme kararlarını Danıştay kararlarını bizzat kendilerinin temin edip okumaları , parkomat uygulamasının yasal tüm mevzuata uygun olduğunun mahkeme kararları ile onaylandığının bizzat kendileri tarafından okunmalarıdır. İkinci beklentimiz ve ricamız da şirketimizle ; aleyhlerine icra takibi başlatılmadan önce uzlaşmaya gidip , park ücretlerini ödemeleridir..

PARKOMAT UYGULAMASININ YASAL OLDUĞU MAHKEME KARARI İLE SABİTTİR

Bu davayı kişiselleştirerek halkı yanlış yola sürüklemeye çalışan Vehbi Gül'ün , bu yolda kazandığı tek bir zaferi dahi bulunmamaktadır. Açtığı davalar reddedilmekte, kazandığını sandığı ve sevincini kısa süre yaşadığı dava ise Danıştay'dan bozulup dönmüştür. Kararlara katılmak zorunda elbette ki değildir lakin bir hukukçu olarak kendisinden beklentimiz idare mahkemesi ve Danıştay başkan ve üyelerinin verdiği kararlara saygılı olmasıdır. Bununda yanında şirketimize karşı haksız mahiyetteki saldırılarına son vermesi, halkı 'Türkiye de hukuk yok ben yapacağım park ücretlerinizi ödemeyin' gibi yanlış söylemlerle yanlış bir yola sürüklememesidir. Keza icra takipleri sonunda iki katı ile ödenen tutarlar Vehbi Gül'ün değil vatandaşın cebinden çıkmaktadır. Önce bunun vicdani sorumluluğunu hissetmek gerekir.

PARKOMATLAR USULSÜZ BİR UYGULAMA DEĞİLDİR

Artık parkomatların yasal olup olmadığı ile ilgili bir tartışma konusu kalmamıştır. Bundan sonra açılacak olan davalar birbirinin tekrarı mahiyetinde olacak olup, sonucu değiştirmeyecektir. Aynı konu iki kere yargıya intikal ettirilmiş ikisinde de parkomatların yasal mevzuatlara uygun olduğu usulsüz bir uygulama olmadığı idare mahkemesi ve Danıştay tarafından kabul edilmiştir. Bu sebeple halkımızı uzlaşmaya davet ediyoruz.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...