Arçelik Türkiye'yi akıllı ev teknolojileriyle tanıştıracak

Düzenleyen:
Arçelik Türkiye'yi akıllı ev teknolojileriyle tanıştıracak

Ekonomi Haberleri

Arçelik, akıllı ev teknolojilerinde yeni bir dönemi başlatıyor.

Ömer Temür İSTANBUL
Akıllı cihazlar ile beyaz eşya ve ev aletlerinin iletişim kurmasını sağlayan HomeWhiz ile Türkiye’de ilk defa buzdolabı, çamaşır makinesi, kurutma makinesi, bulaşık makinesi ve ankastre fırın akıllı telefon, tablet ve televizyon üzerinden kontrol edilebilecek. Arçelik Genel Müdürü Hakan Bulgurlu mobil teknolojiler ile birlikte tüm cihazların birbirine bağlandığını ve nesnelerin interneti kavramının dünyayı dönüştürdüğünü belirterek, “Şuan dünyada 50-60 milyar dolarlık bir bağlanabilir bir pazar var. Pazarın 2020 yılında 30 milyar cihaza ve 320 milyar dolar büyüklüğe ulaşması bekleniyor" dedi.  Türkiye'nin bu alanda yolun henüz çok başında olduğunu ifade eden Bulgurlu, "ODTÜ ve İTÜ'de ofislerimiz var. Bağlanabilirlik, bulut bilişim ve veri madenciliği teknolojileri üzerinde ciddi çalışmalar yapıyoruz" diye konuştu. 
YURT DIŞINA DA İHRAÇ EDİLECEK
Bin 900 lira ile 5 bin lira arasında fiyatla satışa sunulan akılıl beyaz eşyalar Apple Store ve Google Play Store’dan ücretsiz olarak indirilebilen HomeWhiz uygulaması ile akıllı telefon, tablet ve evdeki Arçelik marka televizyon üzerinden kontrol edilebilecek. HomeWhiz uygulaması kullanıcılara örneriler de bulunacak. Örneğin, çamaşır makinesi kumaşın cinsine göre en uygun yıkama programını seçtikten sonra, kurutma makinesine en doğru kurutma seçeneğini önerecek. Yemek tariflerine online olarak erişen fırınlar, en uygun pişirme programlarını seçebilecek. Ev aletleri, arıza ihtimaline karşı tüketicileri uyaracak. Uygulama yakın bir zamanda ses üzerinden de yönetilebilecek. Cihazlar Grundig markası altında yurt dışına da ihraç edilecek. 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...