İslam dünyasında olduğu gibi Türkiye'deki vatandaşlar da ramazana hazırlanırken, ramazanın vazgeçilmez tatları arasında olan pidede fiyat belirsizliği devam ediyor.

FİYATLAR CEP YAKMAYACAK
Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, maliyet artışlarına rağmen pide fiyatlarında fırıncı esnafının fedakarlıkta bulunacağını, vatandaşın cebini yakmayacak bir fiyat politikası izleyeceklerini söyledi.

"PİDE FİYATLARINI AÇIKLAYACAĞIZ"
"Halkımızın alım gücünü de göz önünde bulundurarak, Kahramanmaraş'ta pide fiyatlarını açıklayacağız" diyen Balcı, "Ekmek israfı azaldı" açıklaması yapan Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) yetkililerini de eleştirdi. Ekmek israfının devam ettiğini kaydeden Balcı, "TMO yetkilileri geçtiğimiz günlerde 'ekmek israfı azaldı' diye kamuoyuna gerçeği yansıtmayan açıklamada bulundu. İsraf halen devam ediyor" diye konuştu. Balcı, TMO'nun kamuoyuna yansıtmadığı gerçekleri kendilerinin açıklayacağını söyledi.

"3 LİRANIN ALTINDA SATILMAMASI GEREKİYOR"
Türkiye Ekmek İşverenleri Sendikası Genel Sekreteri Cihan Kolivar ise, 400 gram pidenin maliyetini üretim girdilerine yapılan son zamlar kapsamında hesapladıklarını belirterek ramazan pidesinin 3 TL'nin altında satılmaması gerektiğini ifade etti.

"300 GRAMLIK PİDE OLMAZ"
"Halil İbrahim Balcı siyasilerin değirmenine su taşıyor" eleştirisinde bulunan Kolivar, "Tarım Bakanı Faruk Çelik, 'fiyatları düşürün' dediğinde İbrahim Balcı, esnafın maliyetlerini düşünmeden sus pus oldu. Şimdi önümüzde ramazan var. Pide ile ilgili her kafadan bir ses çıkıyor. Pide fiyatını fırın kendisi belirler. Eğer Esnaf Birliği veya herhangi bir kurum pide 300 gr olacak derse bu vatandaşı aldatmak olur. 300 gramlık pide olmaz. İdeal pide 400-450 gram arasında olmalıdır" diye konuştu.