Otomobilde yeni trend: Kırmızı ve mavi

Düzenleyen:
Otomobilde yeni trend: Kırmızı ve mavi

Ekonomi Haberleri

Türkiye'de son 3 yılda açıklanan verilere göre otomobil renklerinde en çok tercih edilen renk kırmızı ve mavi oldu.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerinden derlenen bilgilere göre, bu yılın ilk üç ayında trafiğe kaydı yapılan otomobil sayısı, yüzde 10 azalışla 167 bin 544'e geriledi. Kayıt yapılan otomobiller içinde kırmızı ve mavi renge ilgi artarken, siyah, gri ve kahverengi otomobillere ilgi azaldı.

Ocak-mart döneminde trafiğe kaydı yapılan bu otomobillerin yüzde 63,7'sini beyaz, yüzde 14,5'ini gri, yüzde 8,9'unu siyah, yüzde 6,2'sini kırmızı, yüzde 3,8'ini ise mavi renkliler oluşturdu.

BEYAZ OTOMOBİLDE TERCİH EDİLENLER ARASINDA ZİRVEDE
Bu dönemde mavi renge talep de arttı. Türkiye'de trafiğe kaydı yapılan otomobiller içinde mavi renkli olanların oranı 2014'te yüzde 2,1 iken, 2015'te yüzde 3,1 ve bu yıl ise yüzde 3,8'e ulaştı.

BEYAZ OTOMOBİLLERİN ORANINDA DA ARTIŞ GÖRÜLDÜ
En fazla tercih edilen beyaz otomobillerin oranında da artış görüldü. Bu renkteki otomobillerin payı da yüzde 61,5'ten geçen yıl yüzde 61,6'ya, bu sene de yüzde 63,7'ye çıktı.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...