Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Mersin zengin turist ile kalkınacak

Düzenleyen:
Mersin zengin  turist ile kalkınacak

Ekonomi Haberleri

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, bölgeye toplam 10 bin yatak kapasiteli otellerin yapılacağını belirterek, "Lüks turiste hitap etmek istiyoruz" dedi.

Ahmet Münir Eren MERSİN
İşsizlik oranı Türkiye ortalamasının üzerinde olan Mersin, turizm yatırımlarıyla hem işsizliğe çare olmayı hem de zengin turisti çekmeyi planlıyor. Ekonomisi daha çok tarıma dayalı olan Mersin’de yaz aylarında işsizlik oranı yüzde 22 olurken, kış aylarında bu oran yüzde 29’a çıkıyor. 1 milyon 700 bin nüfuslu şehirde işsizlik problemini çözmek için turizm alanında yatırım yapılması gerektiğini belirten Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, bölgeye toplam 10 bin yatak kapasiteli otellerin yapılacağını söyledi. Kocamaz, “Atık su arıtma tesisleri yapıldıktan sonra sahiller temizlendi. Şimdi Anamur ve Bozyazı’yı da bitirdik. Aydıncık’ın altyapısı bitti, arıtmasına geçilecek. Kızkalesi’nde yapıyoruz. Bunların tamamını bitirince bu bölgenin tüm sahilleri Mavi Bayraklı olacak. Bölgeye yatırım yapan Sheraton, Divan, Hilton gibi otel markları var. Büyükeceli’de 600 yatak kapasiteli Ulu Otel yapıldı. Yapılacak yatırımlarla 2015’te 536 bin olan yıllık gelen turist sayısını 2.5 milyona çıkarmayı hedefliyoruz” dedi. Mersin'in dinlerin, dillerin ve medeniyetlerin buluşma noktası olarak tanımladığını dile getiren Kocamaz, “12 havariden biri olan Saint Paul’un Tarsus’ta mezarlığı olması sebebiyle Hristiyanlar için çok önemli bir yer. Yılın 9 ayında denizlere girilebiliyor. Geri kalan 3 ayda da Toroslar’da kayak yapılabiliyor. Toroslar’da Karbeyazı Bölgesi kayak merkezi olacak. İmar Planı’nı yaptırdık. Akdeniz Oyunları için yapılan tesisler sayesinde de spor turizmini geliştirmek istiyoruz. Bu yüzden Antalya gibi bir turizm merkezi olarak değil, daha lüks turiste hitap eden bir turizm merkezi olmak istiyoruz" diye konuştu. 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...