Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yüksekova'da dönüşüm başlıyor

Düzenleyen:
Yüksekova'da dönüşüm başlıyor

Ekonomi Haberleri

Operasyonların sona erdiği Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde hayat normale dönüyor. Yeniden inşa edilecek ilçede 100 kişilik ekip hasar tespiti yapıyor

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik yürütülen operasyonun ardından hasar tespit çalışmaları sürüyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca görevlendirilen 100 kişilik ekip, hasar tespit çalışması yürütüyor. Hasar tespit çalışmaları sonucunda hazırlanacak rapor doğrultusunda ilçede ağır hasarlı binalar kentsel dönüşüm kapsamında yıkılarak yeniden inşa edilecek, orta hasarlı binaların onarılmasına da kısa sürede başlanacak. Yapılacak çalışmaların ardından 10 bin lira ve altında zararı olan yapılar, sokağa çıkma yasağının kaldırılmasının ardından onarılacak; 10 bin lira ve üzeri hasar olan binalarla ilgili de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın koordinesinde konut sahipleriyle görüşülerek gerekli çalışmalar yürütülecek. Vatandaşlara zarar gören eşyaları için de tespit çalışmalarının ardından gerekli ödemeler yapılacak. İlçenin yeniden imarı için yürütülen çalışmalar kapsamında, Diyanet İşleri Başkanlığı da teröristlerin zarar verdiği camileri en kısa sürede onarıp yeniden ibadete açacak. 
ESNAFA FAİZSİZ KREDİ
Terör saldırıları yüzünden zor duruma düşen esnaf için de Halk Bankasından faizsiz kredi imkanı sağlanacak ayrıca basit usulde vergiye tabi küçük esnaf için de sosyal destek verilecek. Hükümetin yatırımlar için adeta seferberlik ilan ettiği ilçede imar çalışmaları vatandaşlarla yapılacak istişareler doğrultusunda gerçekleştirilecek.
OKULLARA 50 MİLYON TL
Teröristlerin ‘karargah’ ve ‘patlayıcı imalathanesi’ olarak kullanarak harabeye çevirdiği 2'si lise 11 okul yeniden yapılacak. Yeniden yapılması için yaklaşık 50 milyon lira harcanması gerektiği bildirilen ve 7 bin 500 öğrencinin eğitim gördüğü bu okulların inşa çalışmalarına kısa sürede başlanacak. 

Beş ilçeye 855 milyon TL harcanacak

Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası konuşan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş; Sur, Silopi, Cizre, İdil ve Yüksekova ilçelerinde ortaya çıkan tablonun detaylarıyla masaya yatırıldığını belirterek, “Bu 5 ilçede, yıkılan toplam bina sayısı 6 bin 320'dir. Bunları daire ölçeğinde düşünürsek yaklaşık 11 bin birimdir. Bu yapıların yıkılması ve onarımıyla ilgili süreçte öngörülen toplam maliyet ise 855 milyon lira” dedi.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...