Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Dünya Kuşadası'nı konuşacak

Düzenleyen:
Dünya Kuşadası'nı konuşacak

Ekonomi Haberleri

Kuşadası dalış turizminin merkezi oluyor. Aydın Büyükşehir Belediyesi, dev uçak AIRBUS A300’ü 4 Haziran Cumartesi saat 10:30’da deniz dibine indiriyor

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin 54 metre uzunluğunda ve 44 metre kanat genişliği olan AIRBUS A300 uçağını çok özel yöntemlerle İstanbul’da parçalatarak “batırılmak” üzere 5 TIR ile Kuşadası Güzelçamlı sahiline getirmesi bölgede, turizmciler arasında ve Avrupalı dalış turizmi düzenleyenler arasında heyecana neden oldu. Şimdiden Kuşadası ile iletişim ağı kurulmaya başlandı. Uluslararası ajanslar “Topuklu Efe’nin A300 uçak projesini konuşmaya ve tanıtımını yapmaya başladı. Dev uçağın parçalarının birleştirilmesi çalışmaları tamamlanmış durumda. Dev uçak 4 Haziran Cumartesi günü görkemli bir törenle denize batırılacak.
Kuşadası’nda yerli ve yabancı turistlere “dalış eğitimi” veren Active Blue Dalış Cankurtaran ve İlkyardım Eğitim Merkezi sahibi S. Tağmaç Saraçoğlu, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu bu alanda dünyanın en büyük projesine imza atıyor. Uçağın batırılacağı günü iple çekiyoruz. Haberin basında ve internet medyasında dünyaya duyurulmasından sonra Kuşadası ile iletişim ağı hızlandı. Bu batık projesi Türkiye’de yapılan en büyük proje, Dünya’nın da sayılı projeleri arasında. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
DÜNYADA BİR İLK
54 metre uzunluğunda, 44 metre kanat genişliği olan AİRBUS A300 tipi uçağın  yapay resif amaçlı batırılacak olması Kuşadalıları heyecanlandırdı. Uçağın büyüklüğü ile hem Türkiye’de, hem de Avrupa’da bir ilk olacak olan proje kapsamında Kuşadası’nın dalış turizmi merkezi haline getirilmesi hedeflenirken, Kuşadalılar Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetinden dolayı memnun olduklarını ifade ettiler. Projenin Kuşadası’na hareketlilik getireceğini söyleyen vatandaşlar “Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun yatırımından dolayı teşekkür ediyoruz” dediler
Dalış turizminin merkezi Kuşadası olacak
Başkan Çerçioğlu’nun Kuşadası’na kazandırdığı projeyle beraber Kuşadası turizminde hareketlilik bekleniyor. Özellikle dalış sporuyla ilgilenen yerli ve yabancı konukların Avrupa’da tek olan uçağı görmek için Kuşadası’na geleceği belirtildi.
250 bin konuk bekleniyor
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, projenin Kuşadası turizmi için bir milat olacağını ifade etti. Yapılan araştırmada yıllık ortalama 250 bin turistin bu bölgede dalış yapması beklenirken, kötü geçmesi öngörülen turizm sezonunun bu sayede en az zararla kapatılması hedefleniyor.

Dünya Kuşadası'nı konuşacak

Dalış merkezlerinden Başkan’a tam destek

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin Kuşadası’na getirdiği AİRBUS A300 tipi uçağın yankıları devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından Kuşadası’nda yapay resif amaçlı batırılacak olan uçakla ilgili konuşan dalış merkezleri ve turizmciler, “Kuşadası, yıllardan beri kurduğu hayale Çerçioğlu sayesinde kavuşuyor” dedi. 
“Bu projeyi çok bekledik” diyerek söze başlayan Kuşadası Dalış Merkezi’nin sahibi Tolga Pat, “Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Özlem Çerçioğlu’na teşekkür ediyoruz”dedi. Bu projenin sadece dalış sektörü değil, Bütün Kuşadası’na katkı sağlayacağını söyleyen Pat, “Dalış toplulukları, üniversite toplulukları Kuşadası’na büyük ilgi gösterecek” diye konuştu.
Kuşadası Dalış Merkezi’ni 2008 yılında kurduklarını belirten Pat, “Beklediğimiz proje Çerçioğlu sayesinde hayata geçti. Burası ötelenen bir bölgeydi. “ diyerek projenin Kuşadası için âdeta dönüm noktası olduğunu belirtti.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...