Putin uyarmıştı! Ve Rus ekonomisi küçüldü

Düzenleyen:
Putin uyarmıştı! Ve Rus ekonomisi küçüldü

Ekonomi Haberleri

Rus ekonomisi bu yılın ocak-nisan döneminde bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yıllık bazda yüzde 1,1 küçüldü. Putin geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada, Rusya’nın yeni kaynaklar bulamaması halinde ülke ekonomisindeki büyümenin yüzde sıfır seviyesinde kalmaya devam edeceği uyarısında bulunmuştu.

Rusya Ekonomik Kalkınma Bakanlığı tarafından yayınlanan Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYH) verilerine göre, ülke ekonomisi bu yılın ocak-nisan döneminde geçen yılın aynı dönemine göre yıllık bazda yüzde 1,1 küçülürken, nisan ayında ise bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 0,7 daraldı.

PETROL FİYATLARINDAKİ DÜŞÜŞ
Petrol fiyatlarındaki düşüş nedeniyle ekonomik krizle boğuşan Rusya'nın GSYH’si geçtiğimiz yıl yüzde 3,7 küçülmüştü.

PUTİN'İN YENİ KAYNAKLAR UYARISI
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada, Rusya’nın yeni kaynaklar bulamaması halinde ülke ekonomisindeki büyümenin yüzde sıfır seviyesinde kalmaya devam edeceği uyarısında bulunmuştu.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...