ECB'den yeni tedbir planı beklenmiyor

Düzenleyen: / Kaynak: AA
ECB'den yeni tedbir planı beklenmiyor

Ekonomi Haberleri  / AA

Uluslararası finans uzmanları, Avrupa Merkez Bankasının toplantısında yeni tedbir planı açıklamasının beklenmediğini, enflasyon ve büyüme projeksiyonlarında revizyon yapılabileceğini belirtiyor.

Çok düşük enflasyonla uzun süredir mücadele eden Avrupa Merkez Bankasının (ECB) alacağı olası yeni tedbirler ve parasal genişleme programına ilişkin yeni detaylar, piyasalar ve yatırımcılar tarafından yakından izleniyor.

Avusturya'nın başkenti Viyana'da perşembe günü gerçekleştirilecek ECB toplantısında, ekonomik görünümün ve enflasyonu baskı altına alan unsurların ele alınması bekleniyor.

Yunanistan devlet tahvillerinin, Yunan bankalarının ECB'den yapacakları borçlanmalarda teminat olarak kullanılabilmesine yeniden izin verilmesine ilişkin tartışmaların da ECB’nin gündeminde yer alacağı kaydediliyor.

"İlave önlemler beklenmiyor"
DekaBank Başekonomisti Ulrich Kater, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sorularını yanıtlayan toplantıdan piyasalar açısından önemli bir şey ve ilave önlemler beklenmediğini dile getirdi. Kater, "Çünkü daha önce açıklanan şirket tahvilleri varlık satın alım programı henüz daha yeni başlayacak." dedi.

"Enflasyon tahminleri yukarı yönlü revize edilebilir"
Market Securities Başekonomisti Christophe Barraud ise ECB'nin daha önce aldığı tedbirlerin etkisini görmek isteyeceğini belirterek, "ECB, mart ayında alınan ve şu ana kadar tam olarak uygulanmayan tedbirlerin etkisini değerlendirerek en azından 3. çeyreğe kadar 'bekle-gör' modunda kalabilir." değerlendirmesinde bulundu.

"Önlemlerin uygulanmasına odaklanıldı"
UniCredit Avro Bölgesi Başekonomisti Marco Valli de ECB'nin perşembe günkü toplantısında yeni bir politika açıklanması ihtimalinin bulunmadığını, bankanın 10 Mart'ta açıklanan önlemlerin uygulanmasına odaklandığını dile getirdi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...