HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Bakan Çelik'ten Ramazan öncesi vatandaşa müjde

Düzenleyen: /
Bakan Çelik'ten Ramazan öncesi vatandaşa müjde
Faruk Çelik, Zam, Gıda Fiyatları, Haber

Ekonomi Haberleri

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Ramazan ayı dolayısıyla gıda fiyatlarında herhangi bir artış olmayacağı müjdesini verdi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, gıda güvenliği ve sağlığı konusunda denetimlerin yoğun şekilde yürütüldüğünü belirterek "Ramazan ayı dolayısıyla en ufak bir fiyat artışını gerektirecek durumun olmadığını açıkça ifade etmek istiyorum." dedi.

"RAMAZAN'DA GIDA TÜKETİMİ ÇOK ÖNEMLİ"

Bakan Çelik, Atlı Otel'de gerçekleştirilen "Slovenya Milli Günü" resepsiyonunun ardından basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.Ramazanda gıda tüketiminin çok önemli olduğuna işaret eden Çelik, gıda güvenliği ve sağlığı konusunda denetimlerin yoğun şekilde başladığını söyledi.

Çelik, "Enflasyon-gıda fiyatları ilişkisi çok yoğun şekilde değerlendiriliyor. Türkiye'nin kırmızı etle ilgili bir açığının olduğu gerçek, 100-150 bin ton kırmızı et açığı söz konusu. Bunu ithalatla, özellikle büyükbaş hayvanla gidermeye çalışıyoruz. Bu konuda ramazan ayı dolayısıyla en ufak bir fiyat artışını gerektirecek durumun olmadığını açıkça ifade etmek istiyorum." diye konuştu.

"AB'DEN 10 TON ET ALACAĞIZ"

Çelik, Türkiye'de şu anda yaklaşık 1 milyon 300 bin besi hayvanı bulunduğunu ve bu hayvanların yıl sonuna kadar piyasaya arz edileceğini bildirerek, şöyle devam etti:

"Bu yönüyle baktığınız zaman hiçbir sorun olmadığını görebiliriz. Ayrıca 6 bin ton civarında Bosna'dan alacağımız hazır lop etin ilk partisi, yaklaşık 100 ton olarak bugün itibarıyla Türkiye'ye geliyor. Bu 6 bin ton, düzenli bir şekilde piyasaya girmiş olacak. Yine 10 bin ton civarında AB'den alacağımız et söz konusu, yarın ihalesi yapılıyor. Dolayısıyla ramazan ayına girerken, gerek hazırda besi hayvanlarının devreye girmesi gerekse dışarıdan ithal amaçlı yaz aylarına ve ramazana dönük et ithalatımız çerçevesinde en ufak bir sorunun olmadığını, fiyat artışını gerektirecek değil, belki aksine nispi düşüşleri sağlayacak bir tabloyla karşı karşıya olduğumuzu belirtmek istiyorum."

"SPEKÜLATİF HİÇ BİR OYUNA GELMEYİN"

Yerli üreticileri, sıkıntıya sokacak hiçbir kararın altına imza atmayacaklarını vurgulayan Çelik, yurt dışından hazır et de getirilse yurt içindeki üreticiyi rahatsız edecek bir noktada olmayacağını kaydetti.

Yerli üreticilere seslenen Çelik, "Spekülatif hiçbir oyuna gelmeyin, o zaman canınız yanar. Çünkü, biz üreticinin hukukunu korumakla görevliyiz, onu zarara uğratıp elindeki hayvanları elinden çıkaracağı bir politikanın altına imza atmayız ama spekülatif olarak bazı oyunlara girenler olursa, onlarla da uğraşacağımızı çok açıkça ifade ediyorum. Elimizde yeteri ve artacak miktarda gerek hayvan varlığı gerekse ithal ürünlerin olduğunu belirtmek istiyorum. Ramazan ayını huzur içinde geçirmemizi diliyorum." şeklinde konuştu.

Çelik, tarım ürünleri açısından da en ufak bir eksiğin ve spekülatif oyunlara malzeme olacak bir tablonun olmadığının altını çizdi.

"BAKANLIK DENETİM GÖREVİNİ YAPACAK"

Bir gazetecinin, "Denetimler boyunca, ramazan fırsatçılarına nasıl yaptırımlar uygulanacak?" sorusunu da cevaplayan Çelik, bu noktada fırsatçılara alan bırakılmamasının gerektiğini söyledi. Ramazanda yoğun tüketilen ürünlerde sağlıksız bir tablo oluşmamasına dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Çelik, denetimlerin sıklaştığını anlattı. Bakanlığın denetim görevini yapacağını belirten Çelik, vatandaşlardan da bu konudaki tespitlerini ilgili mercilere iletmelerini istedi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...