Bozüyük'ten 47 ülkeye açıldı!

Düzenleyen:
Bozüyük'ten 47 ülkeye açıldı!

Ekonomi Haberleri

Alman Vaillant Grubu markalarından DemirDöküm'de son 3 yıldır gerçekleştirilen yeniden yapılanma çalışmaları meyvesini vermeye başladı.

Önder Çelik İSTANBUL
Şirketin gelecek hedeflerinin paylaşıldığı toplantıda konuşan DemirDöküm CEO'su Dr. Axel Busch, geçen yılı “zor ve fantastik” olarak nitelendirerek, “2015’i yüzde 19 büyümeyle 761 milyon TL ciro ile kapattık. 2016'da yüzde 15 büyüme bekliyoruz” dedi. İhracattan önemli gelir elde ettiklerini belirten Busch, yüzde 37 büyümeyle 170 milyon dolar ihracat yaptıklarını ve bunun cironun yüzde 26'sına ulaştığını ifade etti. DemirDöküm'deki bu gelişimin; yeni ürünler, mobilizasyon ve dijitalleşme ile sağlandığını kaydeden Busch, “Ürünlerimizi yeniledik. İç pazarda daha fazla büyümek için satış kadromuzu genişlettik” diye konuştu. Yılda ortalama 7 milyon TL ve üzerinde marka için yatırım yaptıklarına işaret eden Busch, “Geçen yıl 8.5 milyon TL Ar-Ge yatırımı yaptık. 2016'da 10 milyon TL'nin üzerinde Ar-Ge yatırımı yapacağız” ifadelerini kullandı.
DemirDöküm Yönetim Kurulu Üyesi Erdem Ertuna da, 62 yıldır Türkiye pazarında olduklarını belirterek, dünyadaki bütün Vaillant grup şirketlerine Bozüyük'teki fabrikadan ürün sattıklarını belirtti. Erdem Ertuna, Vaillant gruba geçişle ihracata ve yeni teknolojiye sahip ürünlere odaklandıklarını, 3 yıl önce 39 olan ihracat yapılan ülke sayısını da 47'ye çıkardıklarını söyledi.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...