Kuveyt’in en ‘havalı’ ihalesi Limak’ın

Düzenleyen:
Kuveyt’in en ‘havalı’ ihalesi Limak’ın

Ekonomi Haberleri

Limak İnşaat, toplam 25 milyon yolcu kapasiteli olacak Kuveyt Uluslararası Havalimanı Yeni Terminali inşaatı için düzenlenen ihaleyi 4.3 milyar dolarlık teklifle kazandı

Kuveyt Uluslararası Havalimanı Yeni Terminal Binası inşaatı için açılan ihaleyi 4.3 milyar dolarlık teklifle Limak İnşaat kazandı. Projenin imzaları Kuveyt Bayındırlık Bakanı Ali el-Amir ve Limak Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Vekili Sezai Bacaksız tarafından atıldı. Bakan Amir, proje hakkında konukları bilgilendirdi. Bütçesinin tamamen devlet tarafından karşılanacağı bu projenin altı yıl içerisinde tamamlanmasının öngörüldüğünü dile getiren Amir, yeni terminal binasının yıllık 25 milyon yolcu kapasitesine sahip olacağını aktardı. Limak Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Vekili Sezai Bacaksız, en düşük teklifi vererek ve başta Çinliler olmak üzere birçok firmayı geride bırakarak bu ihaleyi kazandıklarını söyledi. Projenin 6 yıl içerisinde tamamlanması ve iki yıl da işletilmesinin planlandığını dile getiren Bacaksız, “Projede yıllık ortalama 5 bin kişi istihdam edilecek. İlk etapta 500-750 personeli Türkiye'den getireceğiz. Bu rakam ileride artabilir. Çünkü istediğimiz verimi yabancılardan alamayabiliyoruz” diye konuştu. Bacaksız, yeni terminal binasının toplam 25 milyon yolcu kapasitesine sahip olacağını kaydederek, yeni terminalin 51 kapısı ile her boyutta uçağa ev sahipliği yapabileceğini aktardı. Bu işi Çinlilerden aldıklarını ifade eden Bacaksız, "Teklifi verdik, bizi 25 kişi çağırdılar. Bakanlık kurduğu komiteyle bizi terletti. Ama sonunda kazandık” ifadelerini kullandı. Bacaksız, 4.3 milyar dolarlık sözleşmenin Türk müteahhitlik sektörünün yurt dışında tek kalemde aldığı en büyük iş olduğunun altını çizerek, kontratın imzalanmasıyla Türk müteahhitlik sektörü açısından önemli bir başarıya imza atmış olduklarını bildirdi.
‘4.5 YILDA BİTİRİRİZ’
Limak Holding İcra Kurulu Üyesi Feyiz Genç de, terminal inşaatı için kendilerine verilen sürenin 6 yıl olduğunu anımsatarak, "Ancak biz bu süreden önce bitirmek istiyoruz. Bizim hedefimiz 4.5 yıl sonra bitirmek” dedi.

Limak imzalı projeler

¥ İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı
¥ Priştina Uluslararası Adem Yaşari Havalimanı
¥ Cengiz Topel Havaalanı inşaatı
¥ Balıkesir Havaalanı F-16 Millî Tesisleri inşaatı
¥ Uşak Havaalanı Pist inşaatı
¥ Selçuk Efes Havaalanı Pist inşaatı
¥ Kahire Uluslararası Havalimanı 2 No’lu Terminal Binası’nın (TB2) Yenilenmesi ve Genişletilmesi
¥ İstanbul Yeni Havalimanı

 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...